Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Lotus 3-Eleven se předvádí na Nürburgringu, je extrémně rychlý

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
Chcete opravdu prvotřídní okruhové náčiní, které však ještě má povolení pro provoz na pozemních komunikacích? Lotus 3-Eleven by mohl být pro vás – podívejte se, jak brázdí Nordschleife.

Lotus zveřejnil video, na kterém jeho nejextrémnější model 3-Eleven, který postrádá kupříkladu i čelní okno, škádlí Severní smyčku Nürburgringu. Jde pravděpodobně o předzvěst zveřejnění času vozu na tomto náročném okruhu. Lotus již dříve řekl, že půjde o velmi dobrý čas a rychlost vozu na videu i chování v zatáčkách tomu napovídají. Čas 7 minut a 6 sekund, který se nedávno v souvislosti s tímto vozem objevil, ale ani podle Lotusu není reálný, alespoň prozatím. Navíc jde o teoretický čas, který vznikl poskládáním nejlepších hodnot z jednotlivých sektorů trati.

Jen pro připomenutí, Lotus 3-Eleven je poháněn kompresorem přeplňovaným šestiválcem Toyota o objemu 3,5 litru, který má masivní výkon 450 koní (336 kW) a točivý moment 450 N.m. Z nuly na šedesát mil v hodině (96 km/h) vůz zrychlí za méně než tři sekundy a maximální rychlost činí 280 km/h.

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
Avatar - Bully_
9. 10. 2015 20:50
3:eleven
Videa s 3:eleven koluji na YouTube uz pres 2 mesice [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Auto to bude zatracene rychle. Uz ted o nem treba testovaci jezdec Lotusu 3:eleven Marc Basseng prohlasil: "... and I’m sure, with the track completely to itself, the car could push towards a 7min flat lap time" .
Samotny sef Lotusu Jean-Marc Gales prohlasil, ze cas 3:11ky na Ringu "nebude prilis vzdaleny od sub 7 minutoveho casu Porsche 918" (6:53). S tim rozdilem, ze je Porsche vykladni skrini poslednich technologii, hybrid s pohonem vsech kol a nacpany elektronikou. 3:11ka je porad klasicky a jednoduchy hard core RWD Lotus a za cenu 918ky jich muzete mit tak pet az sest >:-[]