Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Mercedes-AMG GT testuje na Nürburgringu

Michal Fokt
Diskuze (0)
Chystaný sporťák od Mercedesu nám, s Jaguarem F-Type Coupe zádech, do oušek pouští krásný zvuk osmiválcového motoru.

Vypravit se v současnosti s právě vyvíjeným autem testovat na Severní smyčku Nürburgringu se rovná téměř jistotě důkladné publicity, okolí trati je doslova obsypáno fotografy a kameramany, lačnými každého atraktivního záběru, v Eifelu už prostě nic neutajíte. To ale automobilkám rozhodně nevadí, naopak jsou spíše rády, pokud zrovna nejde o havárii nebo požár.

Nejnověji se nám po Ringu proháněl chystaný Mercedes-AMG GT a soudě podle jadrného zvuku motoru, rovnou v nějaké ostřejší verzi s motorem V8. Testovací jezdec se s autem vůbec nemazlí a není divu, v zádech má totiž,rozhodě nikoli náhodou, Jaguar F-Type Coupe. Vzhledem k tomu, že tento model má, na rozdíl od těch dříve spatřených, na zádi křídlo, objevují se názory, že by se mohlo jednat přímo o verzi Black Series.

Ovšem vzhledem k časovému harmonogramu, kdy Black Series přichází až po více než dvou letech prodeje auta, se to nezdá být pravděpodobné. Ostatně není důvod si to myslet, i základní verze s 510 koňmi a 650 N.m bude auto, před kterým se bude třeba mít na pozoru.

Michal Fokt
Diskuze (0)