Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Poslechněte si řvoucí Ferrari LaFerrari na Fioranu

David Bureš
Diskuze (3)
V současné době přichází doba hybridních supersportů. Kdo se bál slabého zvuku jejich motorů, se obávat nemusí. Řvou podobně jako jejich předchůdci.

Ferrari LaFerrari debutovalo již na jaře v Ženevě, italská automobilka ale tento hybridní model nadále testuje. Přiložené video zachytilo dva exempláře LaFerrari na okruhu Fiorano. Zvuk jejich motoru je vskutku famózní.

Fiorano patří maranellské automobilce, která okruh využívá pro testování svých aut. Rovněž se po této trati mohou projet zákazníci značky, aby si zde svůj automobil dosyta vyzkoušeli.

LaFerrari je hybridním supersportem, podobně jako konkurenční McLaren P1 a Porsche 918 Spyder. Na rozdíl od konkurentů však v útrobách Ferrari pracuje atmosférický dvanáctiválec, McLaren a Porsche používají osmiválce. Také 918 Spyder však už dokázalo, že jeho motor má slibný zvuk.

Dvanáctiválcový motor LaFerrari o výkonu 588 kW spolupracuje s elektromotorem o výkonu 120 kW. Výsledkem je tak 963 koní, tedy 708 kW a točivý moment vyšší než 900 N.m. Druhý, pomocný elektromotor pohání další systémy vozu, čímž neubírá výkon hlavní pohonné jednotce.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - Petrolhead_CZ
17. 9. 2013 21:36
Rapidamente
Dokonalost. Není co dodat :yes:
Avatar - Hittman
17. 9. 2013 14:53
Re: obavat sa bude treba uz coskoro...
Za tři roky: Poslechněte si řvoucí turbo tříválec v Laferrari... >:-[]
Avatar - Atlis
17. 9. 2013 13:57
obavat sa bude treba uz coskoro...
hybridne supersporty s atmosferickymi motormi budu vzdy zniet tak dobre ako auta s konvencnym pohonom. to az turbomotory budu zniet uplne inak - vid pagani fujara... znie super, ale inak.