Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Řidič tesly udán policii za strčení dítěte do kufru

Michal Fokt
Diskuze (31)
Za normálních okolností je určitě v pořádku, nahlásit člověka, který cpe dítě do kufru auta. Ale co když je tím autem Tesla Model S?

Kamera na domě zachytila konec incidentu, jenž klidně mohl být únosem dítěte. Jistý Američan informoval policii, že muž naložil do kufru dítě a odjel. Policie auto, konkrétně Teslu Model S sledovala a po zaparkování podezřelého šla zjistit, jestli je to pravda. A opravdu byla! Jenže ne každý ví, že luxusní elektromobil umožňuje převoz dvou dětí v sedadlech, umístěných v kufru proti směru jízdy. Takže se to protentokrát obešlo bez tasení koltů a želízek...

Michal Fokt
Diskuze (31)
5. 12. 2016 13:07
Re: Vtipné
Napsal jsem, že se to tu řešilo opakovaně. Ne, že je to více diskutované než prostornost. Nevidím nic špatného na tom, když někdo napíše, že je třetí řada méně bezpečná než druhá. To crash testy ukázaly. Obzvláště, když se na to někdo zeptá a netapetuje to tu dennodenně. Každý se musí rozhodnout za sebe (respektive svou rodinu).

Beru, že jsme každý jiný. I jako děti. Děti jsou zvědavé, rády zkouší nové věci, určitě bych to také zkusil. Ale tam by to asi skončilo. Jak jsem napsal, ve vlaku ta možnost volby byla a vím, jak jsem volil. Také vím, že jsem pozoroval tátu, jak řídí, když jsem v autě nekoukal ven (hlavně směrem dopředu a do stran; i dozadu jsem mohl bez problémů koukat zadním oknem, dětské sedačky tenkrát nebyly). Cizí lidé mě nebrali. Jak si asi umíš představit, sklopení přední sedačky tedy chápu (ještě lepší je sedět vepředu).

To dělení do dvou aut bylo pro delší cesty, kdy jsou ty zadní sedačky vyloučené. Stejně tak ten mikrobus. Jak jsem napsal, nějaké řešení mít musíš. Pokud tedy vůbec na nějaké delší cesty jezdíš. Ale berou tvou připomínku, že by někdo mohl připlatit za třetí řadu proto, aby děti měly větší výběr. :-)
Re: Vtipné
Vezmem to od konca.
Čítam tu skoro všetko, a tých kritík tretej rady sedadiel bolo podstatne viac z pohľadu priestoru a využiteľnosti ako kvôli bezpečnosti. Trochu ich pribudlo poslednou iba dobou.

Atraktívne? Pre deti je všetko iné, rozdielne a nezvyklé atraktívne. ja mám napríklad operadlo spolujazdca sklopné do roviny - proste sa preklopí dopredu, pod úroveň okien a vytvorí akýsi stolík. Keď boli decká menšie, často žadonili, aby som ho sklopil. Potom mali skoro panoramatický výhľad z auta a bolo to pre nich skutočne atraktívne. Podobne táto Tesla - v koľkých autách môžu decká sedieť chrbtom a pozerať sa na autá vzadu a kývať ich šoférom? A krátka jazda napr. zo školy domov sa vpohode vydrží.

Rozdiel medzi dlhšou cestou a cestou zo školy je snáď jasný, Krátka trasa sa vydrží aj na menej pohodlných miestach - ak sú atraktívne (ako som písal vyššie). Atraktivita predčí pohodlie, na krátkych trasách určite.
Delenie si detí do dvoch áut? Veď o to ide, aby pre viac detí nebolo treba jazdiť dvomi autami a nemusel si na to mať mikrobus, nie?
Re: Bezpečnost?
Nie tak časté ako čelné nárazy. Nechce sa mi hľadať štatistiky. Rozhodne to ale minimálne s Teslou nie je tak čierne ako tu poniektorí tvrdia.
4. 12. 2016 20:51
Re: Bezpečnost?
Nevada to měla po směru jízdy. Laguna I už proti směru. Audi 100/A6 už byla zmíněna, největší unikát byl asi Passat B3.
4. 12. 2016 19:02
Re: Vtipné
Takže jsi nakonec vyjmenoval, co jsem vyjmenoval já. Dá se toho vymyslet víc. Třeba máš šest dětí a na cestování máte minibus, ale do práce jím jezdit odmítáš. :-) Nebo na dlouhé cesty vůbec nejezdí. Nebo jezdí ve dvou autech a děti si rozdělí.

Jen mi přišlo zvláštní děti strkat na nouzovky při rozvážení do školy, ale ne na delší cesty. To totiž implikuje, že mají auto na delší cesty, kam se vejdou. Chtělo to nějaké detaily.

Co ho podle tebe dělá atraktivním? Jako dítě jsem v první řadě rád koukal ven. A jsi tam víc izolovaný. Myslím, že jsem i ve vlaku byl radši po směru jízdy (kvůli výhledu). Snad jediná výhoda sezení proti směru byla, že tě brzdění, které je méně předvídatelné než rozjezd, zatlačilo do sedačky, což mi přišlo pohodlnější.

Tak to je asi moc nečteš. Diskuze o bezpečnosti ve třetí řadě tu byly opakovaně a většinou nebyly ani o kombících, ani o Tesle, ale právě o SUV a MPV. A nikomu neberu, že si za to připlatí. Je mi to celkem jedno.