Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Škoda Karoq už jezdí v provozu, bez maskování!

David Bureš
Diskuze (24)
Nástupce Yetiho se začne prodávat zhruba v druhé polovině října, už nyní jej však lze potkat bez kamufláže. Karoq už se běžně prohání v okolí Mladé Boleslavi.

Video se připravuje ...

Po oficiálním květnovém odhalení ve Stockholmu už Škoda nemusí maskovat podobu nového SUV Karoq, nástupce Yetiho. A tak přestože do zahájení prodeje zbývá ještě několik měsíců, jeho prototypy už na tradičních testovacích drahách v okolí Mladé Boleslavi prohánějí bez kamufláže. Jeden z vozů zachytil i náš čtenář Jaroslav.

„Na cestě z Liberce do Prahy jsem na dálnici D10 vedle bezpočtu Kodiaqů a modernizovaných Rapidů potkal hned tři Karoqy, dva jely v protisměru, šedý a zelený, jeden, modrý, jel v mém pruhu,“ doplnil Jaroslav zaslané záběry mladoboleslavské novinky krátkým komentářem. Jelikož už není co skrývat, modrý exemplář jel podle Jaroslava předpisově a nijak neujížděl, když jeho řidič spatřil, že je natáčen. Karoq dojel skoro až do Prahy, Jaroslav ho viděl sjíždět před Satalicemi.

Škoda Karoq pokračuje v nastoleném trendu a rovněž přijíždí se „čtyřokou“ přídí. Její řešení se podobá Kodiaqu, tvary obou částí světlometů jsou ale svébytné, hranatější než u většího modelu. Ve srovnání se sesterskou Atecou, postavenou na shodné platformě, je pak sice silueta nápadně podobná, hned několik detailů se ale zásadní liší. Na mysli máme přední i zadní partie (Karoq používá nápaditější tvar koncových světel), zrcátka umístěná v A sloupcích, nikoliv na dveřích nebo odlišné boční prosklení. To je u Kodiaqu větší než u Atecy, u níž vzadu dynamicky stoupá. Novinkou jsou i vyjmutelná sedadla VarioFlex, která bratrský Seat nemá.

Video se připravuje ...

Přestože se Karoq už oficiálně ukázal světu, na zahájení prodeje si ještě nějakou chvíli počkáme. K němu dojde až pár týdnů po frankfurtském autosalonu, kde se novinka bude prezentovat široké veřejnosti, podle informací ze Škody někdy v druhé polovině října.

David Bureš
Diskuze (24)
Avatar - kaa
11. 6. 2017 18:22
Re: Woooow!
Přesně, ten zadej je strašnej. :no:
Avatar - Beefcake
10. 6. 2017 23:40
placeholder
"Škoda Karoq už jezdí v provozu, bez maskování!" nie je tam tych !!!!!! nejako malo ?
Ked si dovoli auto, co uz bolo davno oficialne predstavene, jazdit bez maskovania ?!?!?!?!?
A preco by to auto malo ujizdet, ked ho natacaju vlastni ludia ?
Jdu blejt.
Avatar - Joky
10. 6. 2017 14:35
Porodnost
Nejhorší je , že Škodomilové a že jich tady nalezlých dost a dost se udělají už při pohledu
na tento design 22. století a jejich tlusté Mařky doma mají smůlu...
Bude holt klesat porodnost..

Ale zase nadruhou stranu na nás ostatních si namastí kapsu výrobci léků.... proti průjmu.
Avatar - Floyd
10. 6. 2017 00:00
Re: Proč pořád do titulků cpete ten idiotský vykříčník?
Protože Machala aneb Ryba smrdí od hlavy...
Avatar - Floyd
9. 6. 2017 23:58
Re: Proč pořád do titulků cpete ten idiotský vykříčník?
Bohužel. Kde jsou ty časy, kdy Auto.cz bylo skutečnou jedničkou na trhu. Dávno tomu. Dneska je to jen žumpa neumětelů. Jedině Ikarlos si to nemyslí. A co na to Machala?