Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Teaser na novou Hondu Civic Type R

Michal Fokt
Diskuze (60)
Honda začíná propagovat svůj nový hot-hatch Civic Type R. První oficiální promo video je plné tajemna a má poněkud překvapivé rozuzlení.

Pokud Honda nemá v plánu změnit plány :-), Type R verze aktuálního Civicu, kterou už zachytily kamery špionů na Severní smyčce Nürburgringu, se začne prodávat až v roce 2015, zdá se ale, že marketingová masáž začíná už nyní, rok a půl před tím, než vůbec najedou první kousky k prodejcům.

Honda začíná s poněkud mystickým videospotem, na kterém nespatříte ani kousek z nového hot-hatche, nicméně Japonci slibují, že na IAA ve Frankfurtu prozradí první informace o autě, které se má stát novou nejrychlejší předokolkou Nürburgringu. Patrně půjde o potvrzení polooficiálních zvěstí, že CTR dostane přeplňovaný dvoulitr s výkonem 306 koní, zkombinovaný se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Ale kdoví, třeba se dozvíme i něco víc...

Michal Fokt
Diskuze (60)
20. 8. 2013 13:41
Re: Zajímavé
Naprosto vážně.
Avatar - iudex
20. 8. 2013 13:20
Re: Zajímavé
No rozhodne si pod športiakom nepredstavujem 91 kW autíčko, ktoré dá stovku horko-ťažko za 10s. ;-) A ani zvýšenie výkonu na 118 kW mu k titulu športového rozhodne nedopomôže.
NSX je trošku iná liga, aj keď ani tam z bateriek nie som nadšený, ale to snáď ten Golf R dynamikou predčí. >:-[]
Avatar - iudex
20. 8. 2013 12:51
Re: Zajímavé
Ad komfort GTI: no ja som na GTI 7 už jazdil a ak mám vypichnúť jeho hlavnú črtu, je to nečakaný komfort aj na 18kach.
Avatar - TeeJay
20. 8. 2013 11:56
Re: Zajímavé
Však už jsem psal, že CR-Z byla chyba, o tom není sporu. :-)

Já to spíš vidím tak, že eko přístup dnes razí každá automobilka, protože je to módní a protože je k tomu tlačena úřady. Nevím, jestli ty máš přístup k dobovým propagačním materiálům, ale z toho, co se dá najít na googlu, bylo "fuel efficiency" snad na každém prospektu. Tenkrát prostě slyšeli lidé na tohle, dnes na emise a zelenou planetu.

Tvrdit, že žádná automobilka dnes netlačí tolik green přístup jako Honda, tos hádám nemyslel vážně. :-O
20. 8. 2013 11:46
Re: Zajímavé
Sranda je, že to není klasický tupý samosvor.