Vienna Autoshow 2013: Velká autosalonová fotogalerie
Pro redakci je vídeňský autosalon již jakousi tradicí, letos jsme navštívili již pátý ročník tohoto veletrhu. Vienna Autoshow 2013 je tak jako loni opět plnohodnotným autosalonem, a tak si tu každý najde to své.
Ve Vídni letos nechybí takřka žádní klíčoví výrobci, i když výjimky by se našly. Chybí tu totiž zástupci koncernu PSA Peugeot-Citroën a Chevrolet, milovníkům luxusních a sportovních aut může chybět i Maserati nebo Rolls-Royce.
Mezi hlavní lákadla patří druhá generace Porsche Cayman nebo čtvrtá generace Subaru Forester. Oba vozy zde mají svoji evropskou premiéru, o obou automobilech se můžete dočíst v samostatných článcích.
Dále nechybí automobily, které se teprve začnou prodávat – třídveřový Hyundai i30, druhá generace Kii Pro_cee’d, nový Renault Clio Grandtour, Fiat 500S, Mitsubishi Space Star (dosud známé jako Mirage) či nová Mazda 6.
Milovníky supersportů jistě potěší faceliftované Lamborghini Gallardo LP560-4, Lexus LFA, Aston Martin Vanquish II nebo třeba Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse v netradičním žlutém laku. Znalci starých časů zase ocení Toyotu 2000 GT nebo rallyeové Audi Quattro S1 Waltera Röhla.
Kdo však doufal v novou Škodu Octavia nebo v některé novinky z blížícího se detroitského autosalonu, bude zklmán. Octavia III ve Vídni vystavena není, stejně tak zde chybí modernizovaný Mercedes-Benz třídy E, nový Mercedes-Benz CLA nebo nové Audi RS 6 Avant.
Letošní ročník veletrhu Vienna Autoshow je pro veřejnost otevřen od čtvrtku 10. ledna do neděle 13. ledna. Ve čtvrtek budou výstavní haly otevřeny od 9:00 do 19:00, ve zbývající dny od 09:00 do 18:00.
Vídeňské výstaviště se nachází v bezprostřední blízkosti zábavního parku Prater. Cesta z Brna trvá bezmála dvě hodiny.
Denní vstupenka stojí 12 eur (cca 310 korun), při koupení online přes internet 10 eur. Snížené vstupné pro dětí starší 11 let, studenty a seniory přijde na osm eur. V rámci jednoho vstupné je možné navštívit i souběžně pořádané výstavy Ferien-Messe (cestování) a Cook & Look (regionální kulinářské speciality a vaření).