Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vienna Autoshow 2013: Velká autosalonová fotogalerie

David Bureš
Diskuze (2)
Automobilový svět se v lednu obrací do Detroitu, ze střední Evropy to má ale český automobilový fanoušek blíže do Vídně, kde jeden autosalon také probíhá.

Pro redakci je vídeňský autosalon již jakousi tradicí, letos jsme navštívili již pátý ročník tohoto veletrhu. Vienna Autoshow 2013 je tak jako loni opět plnohodnotným autosalonem, a tak si tu každý najde to své.

Ve Vídni letos nechybí takřka žádní klíčoví výrobci, i když výjimky by se našly. Chybí tu totiž zástupci koncernu PSA Peugeot-Citroën a Chevrolet, milovníkům luxusních a sportovních aut může chybět i Maserati nebo Rolls-Royce.

Mezi hlavní lákadla patří druhá generace Porsche Cayman nebo čtvrtá generace Subaru Forester. Oba vozy zde mají svoji evropskou premiéru, o obou automobilech se můžete dočíst v samostatných článcích.

Dále nechybí automobily, které se teprve začnou prodávat – třídveřový Hyundai i30, druhá generace Kii Pro_cee’d, nový Renault Clio Grandtour, Fiat 500S, Mitsubishi Space Star (dosud známé jako Mirage) či nová Mazda 6.

Milovníky supersportů jistě potěší faceliftované Lamborghini Gallardo LP560-4, Lexus LFA, Aston Martin Vanquish II nebo třeba Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse v netradičním žlutém laku. Znalci starých časů zase ocení Toyotu 2000 GT nebo rallyeové Audi Quattro S1 Waltera Röhla.

Kdo však doufal v novou Škodu Octavia nebo v některé novinky z blížícího se detroitského autosalonu, bude zklmán. Octavia III ve Vídni vystavena není, stejně tak zde chybí modernizovaný Mercedes-Benz třídy E, nový Mercedes-Benz CLA nebo nové Audi RS 6 Avant.

Letošní ročník veletrhu Vienna Autoshow je pro veřejnost otevřen od čtvrtku 10. ledna do neděle 13. ledna. Ve čtvrtek budou výstavní haly otevřeny od 9:00 do 19:00, ve zbývající dny od 09:00 do 18:00.

Vídeňské výstaviště se nachází v bezprostřední blízkosti zábavního parku Prater. Cesta z Brna trvá bezmála dvě hodiny.

Denní vstupenka stojí 12 eur (cca 310 korun), při koupení online přes internet 10 eur. Snížené vstupné pro dětí starší 11 let, studenty a seniory přijde na osm eur. V rámci jednoho vstupné je možné navštívit i souběžně pořádané výstavy Ferien-Messe (cestování) a Cook & Look (regionální kulinářské speciality a vaření).

David Bureš
Diskuze (2)
11. 1. 2013 15:48
veyron
I když už Veyron přesluhuje, pořád se mi ohromně líbí a v této žluté verzi je opravdu nádherný a hlavně nepřehlédnutelný :yes: