Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Mirage: Nástupce Coltu se přejmenuje na Space Star

Diskuze (9)
Nové malé Mitsubishi dostalo pro Evropu (staro)nový název. Bude se jmenovat Mitsubishi Space Star.

Mitsubishi se chystá uvést na evropské trhy nový malý model. Automobilka nechce prezentovat hatchback, interně označovaný Global Small, jako přímého nástupce Mitsubishi Colt, a proto vymyslela nový název.

Původně se v Evropě počítalo s označením Mitsubishi Mirage. Toto jméno má dlouhou tradici, ve světě se pod ním prodávaly starší generace Coltů a Lancerů, takže jde vlastně o určitou formu comebacku. Ovšem jen mimoevropskou – na starém kontinentu se Japonci dostali do sporu o ochrannou známku a od záměru ustupují.

Nově tedy budeme (od března 2013) na evropských silnicích potkávat Mitsubishi Space Star. V letech 1998 až 2004 se pod tímto názvem prodávalo malé MPV, nepřímý předchůdce crossoveru ASX.

Space Star se snaží jít proti aktuálním trendům. Pětimístná karoserie váží méně než 900 kg, proto by měly k pohonu stačit tříválcové motory 1,0/52 kW a 1,2/59 kW. Mimo současné zvyklosti míří i délka auta – 3,7metrová karoserie patří na spodní okraj segmentu malých vozů. Někteří konkurenti přesahují hranici čtyř metrů.

Diskuze (9)
Avatar - Jethro
10. 1. 2013 19:34
Zneuctění
Mistubishi volbou jména Space Star pro hatback segmentu B zneuctilo původní MPV. V Evropě mělo jméno Clt tradici mezi málými auty a myslím si že zvolit staronové jméno Colt je lepší než Space Star nebo Mirage. :-( :-( :-(
Avatar - chetoos
10. 1. 2013 19:24
space star
Myslím si, že nové Mitsubishi to bude mít na našem trhu opravdu těžké. Není to proto, že by se jednalo o špatná auta. Jenže automobilům s diamanty na kapotě se prostě tady neprodávají tak jka by měly. Však kolik u nás jezdí dobrých Coltů. Je jich minimum. Ale nové Mirage, neboli Space star se mi velice líbí, a určitě se bude jednat o dobrý vůz.
Avatar - 3_diamanty
10. 1. 2013 15:26
Re: tak tomu nerozumím
tak to je fakt... ak sa misak nespamata za dva tri roky pojde z eu ako suzuki z USA..... neviem co v tom micubisi robia.... ved uz aj legenda ako pajero alebo stary colt hmm.... - takto ich pochovat ( ziadny nastupca ) 8-s co by ini dali za to keby mali takyto imidz a meno a oni sa na tie modely vytentuju uplne ;-\ , lancer uz tiez nestiha a ASXko pojde uz tiez z kopca.... outlander je viac dizajnovo americky ako europsky ale povedzme ze ten co to preda ale znacku v eu nespasi.... bola by to velka skoda keby tri diamanty odisli z eu 8-s

inak ani so suzuki to v eu nie j ruzove...... novy swift uz nedosahuje uspechy stareho . ignis nam zanikol, nova sx4ka stale este nikde...... kizasi bez diesla v eu je v podstate len uplna kusovka ten ani nemusem ratat.... alto takisto par kusova zalezitost.... suzuki je na tom tiez mizerne 8-s
Avatar - 3_diamanty
10. 1. 2013 15:21
Re: paci sa mi
na alto sa do zozadu aj podoba ;-) mas pravdu akurat ze alto ma o 9cm mensi razvor ale inak suhlas.... s altom tam podobnost je aj ponatim auta ( lacne, jednoduche, malicke, nenapadne )

Avatar - pumpkin
10. 1. 2013 14:33
Re: tak tomu nerozumím
Áno, takto má vyzerať Space Star. Na tú dobu super auto. [odkaz]
Neviem či Mitsubishi teraz niečo zásadné plánuje, ale na starom kontinente začína byť na odstrel. ;-\