Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vigo chce být nejlepší elektrickou motorkou na světě (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Společnost Vigo Motorcycles Ltd. z Velké Británie pracuje na vývoji elektřinou poháněného motocyklu, který má vynikat svými dynamickými schopnosti a rovněž dojezdem na jedno nabití.

Společnost Vigo Motorcycles Ltd. se sídlem v Londýně pracuje na elektřinou poháněném supersportovním motocyklu a prostřednictvím kampaně na příspěvkovém portálu Indiegogo hledá investory pro podporu dalšího vývoje i výroby stroje, u nějž jsou projektovány velmi zajímavé výkony.

Stroj z vlastního vývoje britské firmy zaujme na první pohled svým designem, kombinujícím tradiční i futuristické prvky a řešením podvozku s masivním ramenem, na němž je letmo usazeno zadní kolo.

Vigo má představovat supersportovní silniční motocykl, jehož elektromotor má disponovat nejvyšším výkonem 90 kW (122 k). Stroj, jehož hmotnost má být pouhých 160 kg, pak má být schopen akcelerace z 0 na 100 km/h za pouhých 3,2 s a jeho maximální rychlost se má pohybovat okolo 290 km/h.

Potřebnou energii elektromotoru mají poskytovat blíže nespecifikované baterie s kapacitou 21 kWh, které mají umožnit za ideálních podmínek dojezd na jedno nabití až okolo 640 km. Dobíjení baterií na plnou kapacitu ze sítě 220V má trvat kolem sedmi až osmi hodin, zatímco při využití rychlonabíječky se může pohybovat okolo 30 minut.

Vigo má být schopen komunikovat s chytrým mobilním telefonem, jehož prostřednictvím bude možné sledovat a kontrolovat různé provozní údaje a rovněž i dobu potřebnou k dobití baterií či možný dojezd při jejich aktuálním stavu.

V současnosti se ve společnosti Vigo Motorcycles Ltd. pracuje na vývoji a první plně funkční prototyp má být investorům představen ve druhé polovině letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
27. 2. 2017 16:08
Re: zázračné baterie???
je potreba si uvedomit ze samotne baterky az tolik nevazej, Teslacka baterie vazi hodne prave proto, ze je to pancerovana schranka a nosnej prvek karoserie Tesel, jen prazdnej ten baterkovej panel bez tech baterkovejch modulu vazi prez 350 kg, pritom naplnenej vazi mezi 600 az 650kg podle toho na jakou kapacitu je naplnenej baterkama
27. 2. 2017 10:03
Kdyby to bylo reálné, tak je to bomba
Ovšem musíme být realisti. To zrychlení ještě budiž. Ta maximálka už může být s elektromotorem trochu problém a hmotnost s dojezdem je zatím řekl bych hodně nereálný.
27. 2. 2017 09:33
článek z 18.1.2017
Tak tuto informaci jsem četl již 18.1.2017 z CZ webpage.
Článek navíc pochází od ženy...ano je tomu tak od mladé krásné ženy.
Pánové trochu Vám to tam vázne...wake up and hurry up
27. 2. 2017 07:32
Re: zázračné baterie???
Však vynálezce už mají, ne nadarmo se firma jmenuje Vigo :-)

[odkaz]

Mimochodem i kdyby to byla pravda, stejně je kapacita zoufale malá. Plný výkon bude možné využívat po dobu pouhých cca 10 minut, na víc baterka nestačí
27. 2. 2017 00:19
Re: zázračné baterie???
Produkce má začít v dubnu 2019. Prostě věří, že to někdo do té doby takovéto zázračné baterie vymyslí :-)