Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Cabriolet-Coupé se jmenuje Eos!

Ondřej Láník
Diskuze (77)
Ve Wolfsburgu vymysleli pro nový kabriolet s pevnou střechou nové jméno. Inspiraci našli kreativci v řecké mytologii...

Definitivní snímky ani podrobné informace dnešní tisková zpráva neuvádí, zato však vysvětluje, jak se k neobvyklému jménu nový Volkswagen dostal.

Eos je jméno starořecké bohyne jitra a začínajícího dne, která každý den předcházela svého bratra, boha slunce Helia. Nový automobil má navodit posádce pocity, o které se starala mýtická osoba, když za ranních červánků vítala nový den. Asociace s atmosférou začínajících výletů za nevšedními dny, plnými slunce, se Volkswagenu zalíbila natolik, že jméno bylo rázem na světě.

Volkswagen Eos, který vychází ze studie Concept C, má mít pod kapotou motory pokrývající výkonové spektrum 85 až 184 kW. Více informací bude na Auto.cz k dispozici 12. září 2005, kdy proběhne ve Frankfurtu světová premiéra.

Ondřej Láník
Diskuze (77)
26. 8. 2005 22:27
HEVER V TAHU
Já musel odpoledne odjet. Kdybych věděl, že Ciello paří, nikam bych nejel >:D Pařit umí, to je znát. Taky je znát že rozumí nejen autům a umí napsat. Jo a když zase zmiňuje ty kozy, tak bych měl ještě jednu parádní historku s kozama a s heverem. To jednou takhle v červenci na dece jsem si šteloval hever... ale vlastně, nebudem to přehánět, co? ;-) :-) Co by tomu řekly feministky. Pár jich tu tuším >:D
26. 8. 2005 22:18
Re: A JE TO TADY!!!!!!!!!
Nezatracovat... tohle tu má sice dost maníků doma na zdi, ale jako adept na Bismarcka to není úplně od věci ;-) Těžko taky vytvářet konkurenci včerejšímu Míčkovi. Mimochodem doufám, že ten je taky v kole.