Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen e-Crafter: První elektrické dodávky zamířily k zákazníkům

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Volkswagen Užitkové vozy vyslal první vozy e-Crafter v rámci jejich testování ve skutečném každodenním provozu do služeb svých vybraných zákazníků v Německu, Velké Británii, Nizozemsku a Švédsku.

Volkswagen Užitkové vozy ve svém sídle v Hannoveru předal první lehké užitkové elektromobily e-Crafter vybraným zákazníkům. V jejich službách budou tato vozidla testována v každodenním provozu až do poloviny roku 2018.

Zákazníci z Německa, Velké Británie, Nizozemska a Švédska se budou do jisté míry podílet na finálním vývoji modelu e-Crafter před zahájením jeho sériové produkce a spuštění prodeje na evropském trhu.

Vozidla, která byla předána do jejich služeb, budou využívána velkými společnostmi doručujícími zásilky, firmami z oblasti dodávek energie i malými živnostníky a maloobchodními prodejci.

Vybraní zákazníci se svými vozidly najedou denně 70 až 100 kilometrů. Některá z těchto vozidel pak denně absolvují stovky startů a rozjezdů. Volkswagen Užitkové vozy právě údaje, které získá z tohoto způsobu provozu vozidel e-Crafter, využije pro dokončení vývoje tak, aby finální sériový model co nejlépe odpovídal požadavkům na užitkový elektromobil pro městský provoz.

Volkswagen Užitkové vozy nyní uvádí, že e-Crafter v sériovém provedení má být poháněn elektromotorem o výkonu 100 kW a lithium-iontovými bateriemi s kapacitou 35,8 kWh, s nimiž se má dojezd vozidla s maximální rychlostí 90 km/h pohybovat kolem 160 km/h. Objem nákladového prostoru má být 10,7 m3 a jeho tvar nijak neomezují baterie, které jsou uloženy pod podlahou.

Prodej modelu e-Crafter se má podle aktuálních plánů divize Volkswagen Užitkové vozy rozběhnout v září roku 2018.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Ada je zase tady
22. 12. 2017 21:11
no uvíme
co vyzkoumají... :-)