Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen e-up!: K elektromobilu zdarma možnost zapůjčení normálního auta

Michal Fokt
Diskuze (7)
Volkswagen zajistí plnou mobilitu majitelům elektromobilu e-up! možností zdarma si na dlouhé trasy nebo pro převoz většího nákladu půjčit klasické auto se spalovacím motorem. Tedy víceméně zdarma...

Elektrická miniauta provozovaná v městském nebo příměstském režimu splní požadavky na každodenní mobilitu, ale občas nastane situace, kdy majitel potřebuje absolvovat větší vzdálenost, což omezený jízdní dosah takového auta neumožňuje, proto zejména v USA celá řada značek nabízí možnost zápůjčky konvenčního automobilu zdarma. Stejnou praxi zavede i v Evropě Volkswagen v případě svého elektroauta e-up!, jehož akční rádius činí v nejlepším případě jen 160 km.

Bude to však mít pár "ale". Tuto službu "supplementary mobility package" zdarma bude možné využívat pouze v prvních třech letech vlastnictví nového vozu a celková doba zápůjčky bude omezena na 30 dní ročně. Ani s tím "zdarma" to nebude zase tak úplně pravda, měla by být stanovena určitá hranice najetých kilometrů, po jejímž překročení už by měl začít zákazník platit, nicméně Volkswagen se dušuje, že v tuto chvíli jako gesto svým pokrokově smýšlejícím zákazníkům nebude chtít žádné peníze ani pro vyčerpání daného limitu.

Jaké automobily budou majitelům e-up!u k dispozici, zatím není známo, ale vzhledem k tomu, že VW nabízí tuto službu pro cestování na delší vzdálenosti a převoz větších nákladů, bude nabídka patrně oscilovat mezi modely Golf a Passat, na Phaeton nebo Touareg to nevypadá. Volkswagen e-up! disponuje 60kW elektromotorem s točivým momentem 210 N.m, s nímž zrychluje z nuly na stovku za 12,4 s a jede rychlostí až 130 km/h. Jeho Li-Ion akumulátory mají kapacitu 18,7 kWh.

Michal Fokt
Diskuze (7)
4. 1. 2014 07:50
Re: genialne riesenie
Vidis, ja bych s tim klidne jel 200+ krat do prace a "kolem komina" a dejme tomu 10x do roka by mi pujcili neco vetsiho. Jestli ty s tim mas problem, kdyz mas auto jen obcas na vikend, tak ja bych s tim problem nemel. >:-[]
Avatar - beibej
3. 1. 2014 21:29
půjčíme
vám auto na delší cesty... no ale nikam daleko nejezděte. >:D
3. 1. 2014 17:19
Re: genialne riesenie
:yes:
Avatar - white label
3. 1. 2014 17:14
Re: genialne riesenie
V čem konkrétně?
Avatar - WinDiesel
3. 1. 2014 15:59
Re: genialne riesenie
Je to zvracene