Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Golf Cabriolet dostal facelift, ukáže se ve Frankfurtu

Jan Mička
Diskuze (2)
Volkswagen ve Frankfurtu představí modernizovanou podobu Golfu Cabriolet. Vůz dostane decentně přepracovaný exteriér a nové motory.

Otevřená verze populárního Volkswagenu Golf se už v Česku nějaký ten pátek neprodává a „výstupní list“ byl před časem podepsán také odvozenému modelu Eos (značka přijímala objednávky do 27. března), například v Německu ale kabriolet stále žije dokonce i v ostré verzi GTI. Golf Cabriolet se dočká lehkého omlazení, dotkne se ale především pohonných jednotek.

S omlazenou verzí otevřeného Golfu se setkáme na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Technikou se stále jedná o minulou generaci, drobné změny předního nárazníku a výraznější prahové nástavce ale zaregistrujete poměrně rychle. V nabídce se objeví šest nových laků karoserie, stejný počet nových designů litých kol a originální provedení stahovací plátěné střechy. Lehkou obměnou projde také provedení volantů, interiérových dekorů a tkanin.

Novinku představují multimediální systémy Composition Colour a Composition Media. Klíčový je především systém Car-Net, který přináší aplikace chytrých telefonů přímo do automobilu. Díky tomu můžete být informování o aktuální dopravní situaci, počasí, případně vhodném parkování v neznámém prostředí.

V souladu se současnou evropskou legislativou bude nabídka pohonných jednotek složena výhradně z agregátů splňujících emisní normu Euro 6. Konkrétně se jedná o čtyři zážehové (1.2 TSI/77 kW, 1.4 TSI/92 a 110 kW, 2.0 TSI/162 kW) a dvě vznětové verze (2.0 TDI/81 a 110 kW). Prodej v České republice zatím nebyl potvrzen a patrně na něj ani nedojde, v případě zájmu zákazníků je ale tuzemské zastoupení Volkswagenu připraveno vůz zařadit do nabídky.

Jan Mička
Diskuze (2)
Avatar - twistedTSD
1. 9. 2015 10:26
Re: porad vypada jako oldgen Golf 6 z roku 2008
S předchozím Golfem cabrio to bylo úplně stejně, akorát ten facelift dostal důkladný.
Avatar - tfu
31. 8. 2015 14:46
porad vypada jako oldgen Golf 6 z roku 2008
i po vyhlazeni vrasek je to jenom oldgen Golf 6 z roku 2008