Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen představuje 13. značku koncernu. K čemu bude?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
Automobilový koncern Volkswagen vytvoří novou značku, která se bude zabývat městskou mobilitou. A ještě nám v Paříži řekli, že budoucnost patří elektřině!

Bude zajišťovat služby sdílení vozidel nebo provozovat vlastní flotily vozů taxi. V předvečer pařížského autosalonu to uvedl předseda představenstva Volkswagenu Matthias Müller.

Jméno chystaná 13. značka koncernu podle Müllera zatím nemá, do roku 2025 by se ale měla dostat mezi tři největší poskytovatele služeb městské mobility v Evropě. Více podrobností by měl Volkswagen zveřejnit v listopadu. Sídlo nové značky bude v Berlíně, do kterého se již brzy začnou stěhovat noví zaměstnanci.

Volkswagen se od loňska potýká s rozsáhlou kauzou, kdy americké úřady zjistily, že některé jeho motory jsou schopny obcházet homologační emisní měření. Celkem bylo tímto softwarem vybaveno asi 11 milionu aut včetně 1,2 milionu vozů Škoda.

Koncern po vypuknutí aféry vyměnil vedení a začal klást větší důraz na elektromobilitu a udržitelnou dopravu ve městech. V rámci strategie 2025 firma počítá s tím, že do roku 2025 představí 30 elektromobilů.

A to je z pařížských premiér vše. Mluvilo se o faceliftovaném golfu, neukázal se. Kromě zmíněného důrazu na elektromobilitu jsme si mohli prohlédnout opravdu jen koncept I.D., který se v sériové podobě ukáže v roce 2020. Zaslechli jsme ale zaručenou zvěst, že březnový ženevský autosalon bude koncernově nepoměrně výživnější. Budeme věřit!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
Avatar - JohnST
29. 9. 2016 23:16
Re: VW je v puci
Ano tati. Uz to neurobim. >:-[]
Re: VW je v puci
Aspoň sa obťažuj písať slušne ty primitív.
Avatar - JohnST
29. 9. 2016 16:24
VW je v puci
VW snad uz nikto neberie vazne. Nemci sa uz prezentovali. Hovori sa klames ako nemec. >:D
29. 9. 2016 14:48
Re: MHD
PRT - [odkaz]
29. 9. 2016 14:45
Re: MHD
Teba PRT, tzn. že nepůjde o žádnou HROMADNOU dopravu, ale o personální.