Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen letos prodal už 6,17 milionu vozů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (16)
Prodej vozů koncernu Volkswagen zůstal v srpnu téměř beze změny. Mohly za to obtížné podmínky na důležitých trzích, zvláště v Evropě.

Za osm měsíců letošního roku prodej koncernu Volkswagen vzrostl o 4,5 procenta na 6,17 milionu. Dodávky do Evropy se ale o 3,3 procenta snížily a dosáhly 2,39 milionu.

V srpnu koncern prodal 720.400 osobních a lehkých nákladních vozů, což bylo o 900 více než ve stejném měsíci loni. Růst prodeje byl nejnižší od počátku letošního roku. Vyplývá to z údajů, které automobilka zveřejnila.

Na prodej měly dopad i dva důležité faktory. Jedním z nich bylo krupobití v ústředí firmy ve Wolfsburgu na konci července, které poškodilo téměř 20.000 vozů a opozdilo dodávky. Od začátku letošního roku také údaje o prodeji výrazně podporovala automobilka Porsche. Ta byla do výsledků Volkswagenu poprvé zahrnuta v srpnu 2012, to znamená, že v předchozích měsících při meziročním srovnání prodej výrazně zvyšovala.

Volkswagen vlastní celkem 12 značek osobních a nákladních aut a motocyklů. Z osobních aut jsou to značky VW, Audi, Seat, Škoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini a Porsche. Letos plánuje Volkswagen prodat 9,5 milionu vozů a do roku 2018 chce předstihnout konkurenty Toyota a General Motors a stát se největším výrobcem automobilů na světě.

Volkswagen podle prezentace pro investory předpokládá, že jeho prodej do roce 2018 výrazně překročí deset milionů vozů ročně. Prodej základních značek VW, Škoda, Seat a Audi by měl do té doby překonat 8,8 milionu vozů ročně. Firma chce podle agentury DPA těžit zejména z růstu v segmentu dražších a terénních automobilů. V loňském roce firma zvýšila celosvětový prodej o 11 % na rekordních 9,07 milionu vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (16)
Avatar - S8
17. 9. 2013 18:38
Re: VW EUCHARISTIE
Asi slusnej model travy, kde se to dostane, taky bych chtěl zazit takovej rauš.... >:D
Avatar - Ada je zase tady
17. 9. 2013 00:28
Re: VW v době krize neroste, rendlík v době krize neprodává
A díval jsi se na rozdíly v prodejních "úspěších" skupiny rendlík a rendlík alone? O absolutních číslech ani nemluvě... :-!

Rozdíl mezi VW a její skupinou a rendlík group je v tom, že u VW se výborně prodávají jak (a to zejména) výrobky mateřské firmy, tak i výrobky ostatních členů skupiny, které "tvrdí muziku", zatímco u rendlíků matka rychle chřadne, protože její ohavné a nekvalitní kreatury nikdo nechce a celý kolos horkotěžko drží těsně nad vodou jen firmy "v přízni". A to je Ferenci zatraceně velký rozdíl! Stačí jeden malý ekonomický otřes a nad "tvůrcem kreatur" se zavře voda, jen to žblunkne. :-!

Re Ferenc Futurista: [odkaz]
Avatar - Atlis
16. 9. 2013 15:17
Re: Proč
pretoze to by im nepasovalo :-)
16. 9. 2013 14:44
Proč
zde nebyla např. tato zpráva?
[odkaz]
16. 9. 2013 14:42
Re: VW v době krize neroste, rendlík v době krize neprodává
Jasně, a Ada je tradičně zmatenej jak fčela...:-D No na to, že skupina Renault za první pololetí zvýšil celosvětové prodeje o víc jak 4 procenta na cca 1,3 milionu a vytvořila si tím svůj nový rekord... Ado, zkus někdy kouknout za hranice. ;-)

Každopádně prodeje skupiny VW jsou velkej úspěch. Jen by mě zajímaly prodeje i u ostatních automobilek, nejen u VW. Ale to asi budu muset pohledat jinde, než tady na www.dasauto.cz...