Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen: nové modely, nové segmenty

Libor Zezulka
Diskuze (76)
Volkswagen hodlá i v dalších letech udržet vysoké tempo představování novinek. Nepůjde přitom pouze o tradiční vozy, chystá se například čtyřdveřové kupé nebo roadster s pohonem zadních kol.

Volkswagen hodlá i v dalších letech udržet vysoké tempo představování novinek. Nepůjde přitom pouze o tradiční modely, například šestou generaci Golfu nebo nové Polo, ale také tzv. výklenkové vozy, které oslovují úzkou cílovou skupinu zákazníků. Volkswagen například navzdory nepříznivým prodejním výsledkům phaetonu chystá čtyřdveřové kupé nebo roadster s pohonem zadních kol.

Tyto dva vozy německý výrobce přestaví v průběhu pěti let, přičemž roadster vzejde ze studie Concept R, jež debutovala na autosalonu ve Frankfurtu v roce 2003. Jak roadster tak čtyřdveřové kupé jsou součástí modelové ofenzívy, v jejímž rámci hodlá Volkswagen uvést na trh v průběhu deseti let až 20 nových vozů. Polovina z nich přitom zamíří do segmentů, v nichž automobilka zatím nemá žádného zástupce.

U roadsteru musel Volkswagen slevit z původních představ, neboť se ukázalo, že by jeho cena překročila 52 000 euro. Nyní tedy hledá způsob, jak automobil vyrobit levněji. Na jeho vývoji a výrobě se bude podílet i partnerská firma, spekuluje se o rakouské společnosti Magna Steyr. Ta ale odmítla tuto informaci komentovat.

Libor Zezulka
Diskuze (76)
23. 3. 2006 20:45
Re: JEN ŠTĚKOT
Velmi se mýlíš. Pokud ses v tom našel (a že bys si to tipnul), je to jen proto, že já to psal střízlivej a tys to střízlivej četl.
22. 3. 2006 22:34
Re: PODLE ČEHO HODNOTÍŠ?
Dobrou... máme na to dalších sto let ;-)
22. 3. 2006 22:10
Re: PODLE ČEHO HODNOTÍŠ?
On se pozná... :-) :yes:
22. 3. 2006 21:59
Re: PODLE ČEHO HODNOTÍŠ?
Byl to zdrávas GOLFU ;-) :yes: Marně čekám na racionální názory... roky marně čekám... i když vím, že nemohou přijít... přesto... lidská slepota... resp. zaslepenost, lépe řečeno... zoufalost, spočívající v absenci zkušenosti, v absenci názoru... umožňuje plivat na VW neskutečné nesmysly... na VW, které vyrábí GOLFa... nejprodávanější (a velmi drahé, přitom) auto v nižší střední v Evropě... Tak i když vím, že většina by raději zatratila Golfa, než si přiznala, že na něho nikdy nevydělá... já stále čekám na hrdost těchto zoufalců, na odpovědnost za zítřek, na vědomí vlastní důležitosti... současně jsem si vědom, že tohle je cesta většině zapovězená... jen tápat v tmách a utápět šeď své reality v pivní pěně... toť jejich včerejšek, toť jejich dnešek... tot jejich nekonečno...
22. 3. 2006 21:01
PODLE ČEHO HODNOTÍŠ?
Všichni víme, že zatracuješ GOLFA... Jo? A cos prožil s jinejma? A s jakejma? Mimochodem, ještě dneska večer je stále GOLF nejprodávanější auto nižší střední třídy v EVROPĚ :yes: Tak čím to je, že ty do toho tak vidíš, že bys jim ho rozstřelil na kusy? Vím... tvá motivace je určována zajména snahou po originálnm pohledu... pokud možno co nejvzdálenějmu Evropě... je to takový evergreen malých... hledat svou velikost co nejdál od sebe... možná je právě tohle důvodem, že zůstáváš stále jen tím malým... Nemáš šanci, brácho, nemáš šanci. V Evropě jsou dnes jen dva vozy v nižší střední, které tvoří předvoj - FOCUS a GOLF. je jedno, co si koupš... v obou přpadech budeš na špici. Jenže, ruku na tvé zoufalé srdce... ty si přece nekoupš ani FOCUS :yes: ani GOLF :yes: Kde bys na to vzal... Tvůj horizont... myslím možnostní horizont, je opravdu rámován v tom lepším případě Japonském, a v tom horším Koreou... brzy budeš mít možnost tu vypisovat, jak je lepší nějakej čuči-muči... s hůlkama místo volantu... a hlavně, jak je lepší než GOLF... tak já ti držm palce, abys začal milovat GOLFa... bude to známka tvých schopností... v tomto případě nejen finančnch. P.S. A když už napadáš VW... napiš prosím, co TY považuješ za ikonu nižší střední v Evropě... Accent :-) Corollu :-) nebo snad Civica :-) Je to možné... tak napiš také proč.