Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Passat Alltrack pohledem X-Tomi Design

Jan Mička
Diskuze (1)
Volkswagen Passat přijede také v odolnější verzi Alltrack. Nyní se podíváme, jak by mohl vypadat.

Grafik X-Tomi má občas docela slušné nápady. V tomto týdnu jsme si již představili jeho vizi Volkswagenu Passat s karoserií pick-up a dokonce i v naší diskusi byla celkem přijata. Co ale Passat Alltrack? Chtěli byste jej v takové podobě?

Verze Alltrack přišla v minulé generaci Passatu a po osobní zkušenosti musím uznat, že se povedl. S dvoulitrovým turbodieselem o výkonu 130 kW a dvojspojkovou převodovkou to byl skutečně takový „Das Allroad“, technikou pohonu všech kol už ale lehce zaostával.

Jeho nová verze už ale žádné kompromisy nepřinese. O pohon všech kol by se bude starat mezinápravová spojka Haldex páté generace a s turbodieselem o výkonu 240 koní také pojede opravdu rychle. Co ale ten vzhled? Budou vnější ochranné plasty stačit? Grafik si navíc mohl pohrát také se světlou výškou, z mého pohledu však taková vize k majestátnosti nového Passatu moc nesedí.

V každém případě platí, že se nový Passat Alltrack skutečně ukáže, a to již v příštím roce. Chybět by nakonec neměl ani hybrid a sportovněji střižené CC.

Jan Mička
Diskuze (1)
Avatar - Ada je zase tady
29. 10. 2014 16:39
Takhle jistě ne!
Vždyť to tahá břicho po zemi! :no: :no: