Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Phaeton není na černé listině zastavených projektů. Ale co Chiron?

Michal Fokt
Diskuze (32)
Krize nekrize, existence druhé generace luxusní limuzíny s logem VW prý ohrožena není. Problém ale možná má Bugatti Chiron...

Prohlášení nového šéfa VW Matthiase Müllera o nutnosti přejít na nouzový režim a ukončení řady projektů mělo asi větší efekt, než automobilka předpokládala, a to efekt nikoli pozitivní. Nejistota, o které slibované modely by klientela koncernu mohla přijít, vyvolala silnou reakci a donutila Müllera původní prohlášení trošku zjemnit.

Müller nyní v rozhovorech pro Frankfurter Allgemeine Zeitung a Car and Driver sdělil, že "ačkoli by některé projekty mohly být ukončeny, automobilka je spíše pozastaví a dokončí později". Stále však odmítl specifikovat, čeho se krizový plán dotkne - s jedinou výjimkou. Vývoj (podle mnohých názorů naprosto zbytečné) luxusní limuzíny Phaeton není nijak ohrožen a bude pokračovat podle původního harmonogramu. Důvody k obavám by ale mohli mít ti, kteří už složili zálohy na Bugatti Chiron. Právě francouzský hypersport, nahrazující typ Veyron, by podle Müllera "mohl být ohrožen". To ale asi nebude zase takový problém, klientela tohoto typu vozů je zvyklá i na několikaleté čekání...

Müller se v nejnovějších rozhovorech nevyhýbá ani otázkám personálního charakteru a snaží se "bojovat" za manažery, kteří opustili v rámci koncernu své posty. "Myslíte si, že člen představenstva má čas zabývat se softwarem motoru?" Podle něj problém vznikl na nižších stupních řízení firmy, bez vědomí vrcholného managementu, jenž má za situaci pouze nepřímou odpovědnost.

Michal Fokt
Diskuze (32)
12. 10. 2015 07:40
Re: Phaeton
Auto je 2-3 tyzdne pred SOP. Kolegovci co na tom robili dostali okamzity STOP od Stvrtka 8.10.
10. 10. 2015 14:59
Re: Phaeton
To by jaksi nedávalo smysl. Auto je hotové a 99.9% technologie také. Co by to usporilo?
10. 10. 2015 07:54
Re: Phaeton
..tedy až na to, jak se používá blinkr :'-(
Avatar - Deutsch
10. 10. 2015 04:08
Re: TOP model
VW bude prémie jen zabalená v jinačim obalu než jsou lidé zvykli ...chapes ??
Avatar - Deutsch
10. 10. 2015 04:05
Re: Phaeton
Ty hlupáčku, ty si zase nic nepochopil. Nejde tady o sesazení S klády z trůnu ,natož pak ovládnutí celého luxusního segmentu, jde tu o IMAGE jestli ti něco říká tohle slovo.