Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Polo dostane tříválec z modelu Up!

David Bureš
Diskuze (16)
Malý Volkswagen čeká lehká modernizace. Těšit se můžeme na nový benzinový tříválec nebo pozměněný design.

Automobilka Volkswagen pracuje na lehké modernizaci modelu Polo. Malý hatchback v rámci faceliftu dostane tříválcový motor z minivozu Up!. Tvrdí to německý magazín Auto Bild.

Litrový tříválec je nyní v koncernových trojčatech VW Up!, Škoda Citigo, Seat Mii nabízen ve dvou výkonových provedeních, které disponují 44 kW a 55 kW.

Polo by však podle německého časopisu mělo dostat přeplňovanou jednotku 1.0 TSI, na které Volkswagen pracuje. Tento motor se už ukázal v konceptu Taigun, ve kterém tento tříválec nabízel výkon 81 kW a točivý moment 175 N.m.

Podle Auto Bildu však 1.0 TSI pro Polo bude disponovat maximálně 66 kW. V takovém případě by litrový tříválec mohl nahradit dnešní přeplňované 1.2 TSI s 66 kW nebo atmosférickou čtrnáctistovku s 63 kW. Atmosférická verze s 55 kW z Upu by se pak mohla stát nástupcem dnešního 1,2litrového tříválce s 51 kW.

Modernizované Polo se vedle nově nabízeného motoru rovněž dočká lehké úpravy vzhledu. Hovoří se o přepracovaném předním nárazníku nebo o nové grafice koncových svítilen.

Uvnitř se můžeme dočkat pozměněné palubní desky nebo nových barevných kombinací. Polo patrně dostane také bohatší příplatkovou výbavu.

Faceliftované Polo bude mít jen krátký životní cyklus, podobně jako letos modernizovaná Škoda Superb. Pro rok 2015 se totiž počítá už s novou, šestou generací Pola, která použije platformu MQB.

David Bureš
Diskuze (16)
1. 7. 2013 23:15
Nová kvalita? :-D
TSI = Totálně Šílená Investice
1. 7. 2013 21:48
Palubna doska ...
...Pola by si urcite zasluzila prerobit, lebo je to najma v nizsich vybavach uplna tragedia.
Vyniknuty deklik na airbag spolujazdca sa uz minimalne 10rokov nenosi, nie to u auta, co ma ledva 4r.
Materialovo tiez chudoba.
1. 7. 2013 20:06
Re: 1.0 TSI, 81kW
Mám takový pocit, že Škoda i Seat mají být hlavně regionální varianty. Takže bych s tím úplně nepočítal. Všimni si, kolik konceptů okolo up! VW představil. A kolik Škoda, nebo Seat. Jsou tak nějak do počtu.
Avatar - Pavlas
1. 7. 2013 16:34
Re: 1.0 TSI, 81kW
Vážně? ;-\ Je pravda, že žádná potvrzená informace není, ale jak píše _MT_, Up! GT by měl být, (někde jsem četl i článek s vizualizací vozu), což mě přivedlo na myšlenku, že ostatní koncernové auta by taky mohli dostat stejnou techniku. Vím, možná naivní srovnání, ale vemte si: Polo GTI, Fabia vRS, Ibiza Cupra. 1.4 TSI 132 kW, 7° DSG... Stejná technika.
1. 7. 2013 14:54
Re: Takže to bude i ve Fabii 3
Ti víš že jo, 1.2 TSI pro tu krabku by už bylo moc ;-)