Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Scirocco GTS: S golfovým míčkem do Lipska

David Bureš
Diskuze (4)
Zájem zákazníků o Volkswagen Scirocco má zvýšit nová verze s designovými retro prvky.

Volkswagen se na nadcházejícím autosalonu v Lipsku pochlubí Sciroccem ve verzi GTS. Hlavní doménou auta je jeho inovovaný vzhled, kterým má připomínat předchozí dvě generace Scirocca ze 70. a 80. let.

Scirocco GTS dostalo dva „rychlé“ pruhy černé barvy, které po stranách doplňují úzké, červené pruhy. Ty vedou od kapoty přes střechu auta až na dveře od zavazadlového prostoru.

Vedle toho byla sportovní červená barva použita na brzdových třmenech a na krytech vnějších zpětných zrcátek.

Specialitou jsou 18palcová kola Thunder z lehkých slitin. Znalci si také všimnou zadního nárazníku a střešního spoileru ze Scirocca R. Místo chromované koncovky výfuku z „eRka“ tu ovšem je obyčejnější zdvojená koncovka na levé straně.

Vnitřek je v černém provedení, které na volantu, kožených sedačkách nebo koberečkách doplňuje červené kontrastní prošívání. Lahůdkou je řadicí páka ve tvaru golfového míčku, která jasně odkazuje na podobné řešení z předchozího Scirocca GTS vyráběného v osmdesátých letech.

Pod kapotou pracuje přeplňovaný čtyřválec 2,0 TSI o výkonu 155 kW (210 k). S ním běžné Scirocco zrychlí z 0-100 km/h za 6,9 sekund.

Světovou premiéru bude mít Volkswagen Scirocco GTS na nadcházejícím autosalonu v Lipsku. Po jeho boku zde bude představen i model CC s paketem R-Line. Letošní ročník lipského autosalonu je pro veřejnost otevřen od 2. do 10 června.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - Hammunasakra
29. 5. 2012 19:12
Re: Tohle je..
No ano, interiér moc pěkný NEní (popravdě mně se NElíbí ani ta károvaná sedadla - ale vím že to je "klasika" a nic proti ;-) ), ale kdyby Scirocco-u "popustili uzdu" - mohlo by se také najednou zjistit že je lepší (zajímavější) než audi A3 a to přece NEjde... ;-)
(i) proto "mibluji" koncern(oVWou politiku :-|
28. 5. 2012 18:52
už zase!
Zase jeden další obyčejnej nudnej volcvágn. Kdyby redakce pořád nešla VW na ruku. mohli jsme tu mít krásnej článek třeba o úžasným sportovním focusu nebo elegantní dokonalosti 308 v HDIčku. Nemluvě o etalonu světovýho designu Hyundai i30. ;-)
28. 5. 2012 13:39
Re: Tohle je..
Jen do interiéru mohli navrhnout nějakou pěknou látku místo kůže. Takovou obdobu károvaných sedadel GTI.
Avatar - Hammunasakra
28. 5. 2012 11:36
Tohle je..
..narozdíl od VW (už ne Passat) CC povedené VW :yes: ;-)