Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen vyvíjí automobil pro Dodge

Ondřej Láník
Diskuze (30)
Při prezentaci nového Volkswagenu Eos v řeckých Aténách zaznělo z úst Reinharda Junga, (vysoce postavený manager VW), že německá automobilová skupina vyvíjí malý model, který by mohl DaimlerChrysler prodávat pod značkou Dodge.

Spolupráce automobilových koncernů Volkswagen a DaimlerChrysler by se mohla dále rozvíjet. Obě automobilové skupiny se letos dohodly na společném vývoji nového minivanu pro americký trh. Při prezentaci nového Volkswagenu Eos v řeckých Aténách zaznělo z úst Reinharda Junga, (vysoce postavený manager VW), že německá automobilová skupina vyvíjí malý model, který by mohl DaimlerChrysler prodávat pod značkou Dodge.

Zatím není nic z výše uvedeného jisté, projekt je v přípravné fázi, během které se zvažuje více variant a nový automobil z dílen Volkswagenu je jen jednou z několika možností. Co však je jisté, je záměr managementu DaimlerChrysler posunout brand Dodge na úroveň světové značky, která by soupeřila s tradičními rivaly dobrým poměrem nabízené hodnoty a ceny.

Automobil, který by měl rozměrově někde mezi proporcemi evropské třídy malých vozů a nižší střední třídy, měl být původně postaven na platformě sdílené Volkswagenem Polo, ale tento model byl americkou stranou zamítnut jako příliš malý. Další možností byla platforma předposlední generace Volkswagenu Jetta (v Evropě Bora), která sklízela v USA velký úspěch. Nyní probíhá vývoj zcela nového vozu, ale kde, kdy a zda se vůbec bude vyrábět zatím není jasné.

Cílovou destinací nového Dodge by měly být trhy v jižní a severní Americe, možný je také dovoz do Evropy.

Ondřej Láník
Diskuze (30)
31. 5. 2006 22:39
Re: známe...
Tohle nehrozí... ;-)
31. 5. 2006 22:16
Re: známe...
Koneckonců Caliber jede na naftě od VW...
31. 5. 2006 21:42
Re: OT: PRO REDAKCI
Snad jsi tu lekci ve zdraví přežil, ne?.. ;-) P.S. myslím tu lekci, co ti dnes uštědřila Toyota-Lexus... :-) Tedy lekci... lehké vystřízlivění... jo, jo, milión aut... z toho už se musí motat hlava :yes:
31. 5. 2006 21:38
Re: JO, JEDEN SVOLÁVÁ
Některý ne >:D ;-)
31. 5. 2006 21:13
Re: JO, JEDEN SVOLÁVÁ
>:D >:D