Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen zvažuje prodej tří ze svých firem

Michal Fokt
Diskuze (23)
Volkswagen možná nakonec opravdu zredukuje své portfolio značek. Zbavil by se své nákladní i exkluzivní motocyklové sekce.

Kolem skandálu Dieselgate je teď relativně klid, ale to neznamená, že mají ve VW pohodu, stále platí, že kvůli němu musí koncern významně přehodnotit svou obchodní strategii. A tím nemyslím odvrácení pozornosti z dieselů na elektromobilitu, ale spíše způsob, jak se finančně vypořádat s ekonomickými následky.

Už se nějakou dobu hovoří o tom, že jednotlivé značky omezí investice a některé projekty zastaví (zatím to vypadá minimálně na stopku pro Golf R400+ a velký kabriolet Bentley), v krajním případě by mohl i některé značky z dvanáctičlenného portfolia prodat. Zdá se však, že minimálně svůj hlavní byznys, tedy výrobu osobních aut, by rád zachoval v současném stavu.

Už dříve se hovořilo o možném prodeji značek MAN, Ducati, Lamborghini a Bentley, nyní Bloomberg s odvoláním na analytika, spolupracujícího s Morningstar, informuje, že šéf koncernu VW Matthias Müller s ohledem na současný boom v nákladní dopravě zvažuje prodej firem MAN, Scania, přičemž image Ducati je takové, že zůstává ve hře víceméně neustále - prodat ji lze za slušné peníze prakticky kdykoli.

Smyslem takového kroku by ovšem nebylo jen zalepit díru, Volkswagen by také měl po vzoru GM a Fordu, které převzaly kontrolu nad dodavatelskými firmami Delphi a Visteon, sjednotit dodavatele do jedné entity, což by přineslo snížení nákladů a zvýšení efektivity. Je tedy docela dobře možné, že VW bude v nejbližší době nejen prodávat, ale i kupovat...

Michal Fokt
Diskuze (23)
Avatar - Barrichello
20. 6. 2016 14:41
Re: tak jeste
Sype do toho písek, to je jasná diverzní akce >:D
20. 6. 2016 08:35
Re: já bych prodal Seat, mít možnost výběru
Leon je trhak akorat tady na foru, jinak je Seat jen cerna dira. To auto nema nic proc mu dat prednost pred ostatnimi modely vw. Tady je prvni statistika co jsem nasel. Ostatni maji narust pomalu 5 až 20% a Seat -0,4%. To tu už pomalu rok, dva slysime jak Leon jede >:D

[odkaz]
Skoda v top 10 a kde je SEAT
Jina tabulka z unora
[odkaz]
19. 6. 2016 11:41
Re: hmm
O Ducati měl zájem i Daimler, který musel nakonec vzít za vděk MV Agustou (nevím, jestli do ní vstoupil, ale nepřevzal ji a nějaká spolupráce tam je). U podobných značek se spíš najde nějaká skupina investorů, obzvláště když Ducati vytáhl z problémů předchozí majitel (VW ji zachraňovat nemusel).
18. 6. 2016 12:20
Brexit - Bentley
Brexit - Bentley...?!
18. 6. 2016 09:17
Re: hmm
a jaky je rozdil byt vag nebo cinan? podivej na volvo co pod cinanem predstavilo. vag = problem