Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo FH a Volvo FH16 Ocean Race Limited Edition

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Závod jachet kolem světa Volvo Ocean Race je inspirací pro limitovanou edici nákladních vozů Volvo FH a Volvo FH16.

V říjnu letošního roku odstartuje již jedenáctý ročník závodu Volvo Ocean Race. Společnost Volvo Trucks se při vývoji nové limitované edice svých nákladních vozidel inspirovala právě tímto náročným závodem, který je považován za Mount Everest jachtařů.

Designérský tým společnosti Volvo Trucks upravil exteriér i interiér nákladních vozů tak, aby odkazoval na Volvo Ocean Race. Kabina je k dispozici ve dvou barevných provedeních - stříbrné metalíze Millennium Silver Metallic a temně modré Dark Knight Pearl.

Obě barvy byly speciálně vybrány pro Volvo Ocean Race Limited Edition, a doplňuje je černě lakovaná mřížka chladiče, boční pruhy s vlnitým dekorem a značka Globetrotter nesoucí nápis Volvo Ocean Race. Na bocích kabiny jsou také označení Limited Edition.

Interiér inspirovaný jachtami se může pochlubit exkluzivními materiály a detaily. Kůží potažená sedadla jsou ozdobena kontrastní modrou barvou. Ta je použita i na dalších částech interiéru jako je volant, koberečky, dveřní panely a madla. Celkový efekt podtrhují poutka záclon vyrobená z lodních šňůr.

Provedení Volvo Ocean Race Limited Edition je dostupné pro modely Volvo FH a Volvo FH16 s kabinami Globetrotter nebo Globetrotter XL a s motory o výkonech od 368 kW (500 k) do 397 kW (540 k), resp. u FH16 s výkony od 368 kW (500 k) do 515 kW (700 k).

Na evropských trzích je Volvo Ocean Race Limited Edition možné objednávat od 20. června. První nákladní vůz limitované edice bude dodán v polovině září, pár týdnů před startem Volvo Ocean Race 2011.

Závod jachet Volvo Ocean Race bude startovat ze španělského Alicante na podzim 2011 a skončí v irském Galway v létě 2012. Trať bude měřit 39 270 námořních mílí. Mezipřistání se zastávkami budou v Kapském Městě (Jižní Afrika), Abu Dhabi (Spojené Emiráty), Sanya (Čína), Aucklandu (Nový Zéland), Itajai (Brazílie), Miami (USA), Lisabonu (Portugalsko) a v Lorient (Francie). Poprvé se závod konal před 37 lety (jako „Whitbread Round the World Race" v letech 1973-74).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)