Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo FH pro náročnější podmínky (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Volvo Trucks představuje model FH v provedení s upravenou přídí a vysoce odolným předním nárazníkem.

Zesílená přední část nákladní vozidlaVolvo FH s novým robustním nárazníkem lépe chrání v náročnějších pracovních podmínkách, například při stavebních pracích nebo při přepravě vytěženého dřeva.

Nový, vysoce odolný nárazník pro Volvo FH je založen na stejné konstrukční koncepci jako nárazník modelu Volvo FMX, který je konstruován pro těžké provozní podmínky ve stavebnictví.

Rohové díly nárazníku a ochranný štít jsou vyrobeny ze 3 mm silné oceli. Do konstrukce je integrován pevný schůdek nad ochranným štítem. Nárazník byl prodloužen o 132 mm dopředu, aby v nepříznivých podmínkách zachycoval první nárazy, a tak chránil ostatní důležité díly, jako například reflektory.

Zvýšená poloha nárazníku přispívá k dosažení většího nájezdového úhlu, který u vozidel se zvláště zvýšenou konstrukcí podvozku, jež byla u modelu Volvo FH zavedena v roce 2014, přesahuje hodnotu 20 stupňů. Jako tovární opce je nabízeno plně certifikované litinové tažné oko, schopné zvládnout až 36 tun.

Model Volvo FH s novým robustním nárazníkem, dostupným i pro model FH16, bude veřejnosti poprvé představen na mezinárodním stavebním veletrhu Intermat v Paříži, pořádaném od 20. do 25. dubna.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)