Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo FL pro Plzeňský Prazdroj

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Poslední Volvo FL z celkového počtu devadesáti vozidel si převzali zástupci společnosti Plzeňský Prazdroj od Volvo Group Czech Republic.

V polovině srpna bylo společnosti Plzeňský Prazdroj předáno poslední vozidlo Volvo FL a tím byla dovršena rekordní zakázka letošního roku v podobě 90 vozidel švédské značky určených jak pro český, tak i pro slovenský trh.

V roce 2012 se Plzeňský Prazdroj rozhodl obměnit vozový park tzv. sekundární distribuce, zajišťující koncový rozvoz piva z distribučních center k jednotlivým zákazníkům a odběratelům.

Na základě výběrového řízení zvítězila společnost Volvo Group Czech Republic s vozidly Volvo FL 18t. Hlavními kritérii této zakázky bylo komplexní dopravní řešení, technické parametry, ale v neposlední řadě také ekologické aspekty.

V první objednávce došlo k předání 35 vozidel Volvo FLH 18t. V roce 2013 následovala objednávka 40 vozidel Volvo FL 16t určených pro převoz nápojů a čtyři speciální cisternové nástavby pro rozvoz tankového piva. Následující rok bylo dodáno dalších 27 vozidel Volvo FL 16t a 12 kusů speciálních cisternových nástaveb pro rozvoz tankového piva.

Největší objem vozidel však Plzeňský Prazdroj objednal letos, kdy bylo dodáno 90 vozidel, z nichž je 43 určeno pro provoz v České republice a 47 pak pro Slovensko.

Tato vozidla jsou v provedení FL5 42R s rozvorem 4400 mm a celkovou hmotností 16 tun. K jejich pohonu slouží vznětový pětilitrový čtyřválec D5K s výkonem 155 kW (210 k) a točivým momentem 800 N.m, splňující emisní normu Euro 6.

Nápojové nástavby pro 16 a 14 paletových míst dodávala společnost OSONA Plzeň, a.s. a část vozidel bylo vybaveno skládacím hydraulickým čelem BÄR.

Plzeňský Prazdroj má ve své flotile v současnosti celkem 208 vozidel Volvo FL, jichž využívá k rozvozu svých výrobků. Všechna tato vozidla jsou rozdělena do jednotlivých distribučních center, odkud zajišťují rozvoz piva ke koncovým zákazníkům a potkat je lze s plachtami s motivy různých značek oblíbeného zlatého moku ať už je to Pilsen Urquell, Gambrinus, Velkopopovický kozel, Radegast nebo na východním Slovensku Šariš.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Pepa_007
21. 8. 2016 09:09
Reklama????
Je to reklama?