Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo S80, V70 a XC70: Modernizovaný vzhled a bohatší výbava

David Bureš
Diskuze (16)
Volvo modernizovalo šest z osmi svých modelů. Bez faceliftu zůstaly jen SUV XC90 a hatchback V40.

Rozsáhlá modernizace modelové řady Volva se dotkla i modelů S80, V70 a XC70. Jednotlivé automobily se sobě nyní více podobají. Severská automobilka si tím chce otevřít cestu pro budoucí vozy, které k sobě mají mít vizuálně blíže.

Cílem designérů bylo jednotlivé modely opticky rozšířit. Toho bylo dosaženo přepracováním masky chladiče a nárazníků.

Hlavní novinkou vnitřku se stal TFT displej před řidičem, známý již z modelu V40. Ten nabízí tři různá zobrazení – základní Elegance, Eco zdůrazňující spotřebu paliva a Performance s dominantním otáčkoměrem.

Volvo vylepšilo i multimediální systém Sensus. Ten je ovládaný prostřednictvím sedmipalcové dotykové obrazovky, popřípadě hlasem, a umožňuje i přístup k internetu.

Automatické přepínání mezi tlumenými a dálkovými světly usnadňuje jízdu za tmy. V zimních dnech pak řidiči jistě ocení vyhřívaný volant nebo vyhřívané čelní sklo, které je dodávané k vozům vybaveným dešťovým senzorem.

Standardem se pro S80, V70 a XC70 stává vylepšený systém automatického brzdění City Safety, který pracuje až do rychlosti 50 km/h. Za příplatek bude pro trojici modelů dodáván i systém Pedestrian Detection, které zabrzdí vůz, pokud mu do cesty vejde chodec.

Vybrané motory jsou pak úspornější než dříve, a to především v kombinaci s automatickou převodovkou. Například S80 s benzinovou přeplňovanou šestnáctistovkou T4 (132 kW) a automatem v kombinovaném cyklu spotřebuje 7,1 litru paliva na 100 kilometrů. Spotřeba V70 s tímto motorem činí 7,2 litru benzinu na 100 km.

David Bureš
Diskuze (16)
25. 2. 2013 08:03
Re: koniec
Ja jsem nepochopil tu stredovou konzoli. Stavajici titerna tlacitka nahradila tlacitka jeste titernejsi. K tomu budou dodavat pinzetu nebo si mam i jako chlap nechat narust nehty, abych to mel cim ovladat. Specialne s ohledem na fakt, ze se to ma ovladat za jizdy je docela mimo. Volvo by melo konecne jako vsichni ostatni pochopit, ze doba tlacitek v autech skoncila. Kdyz to pochopil i byvaly tlacitkovy kral Lexus, tak by to mohlo pochopit i Volvo.
Avatar - Ham.
24. 2. 2013 19:47
Re: Varovanie nekupovat!
Arabové mají v Dailmleru a VW minoritní podíly.
Akcionáři Daimleru jsou sice také investoři z Kuwaitu, ale vlastní 7,6% akcií, což znamená že defacto nerozhodují o ničem.
Stejně tak Katařané, kteří vlastní 16,4% ve VW mohou prd o vořech, protože majoritu má rodina Porsche.
24. 2. 2013 19:16
Re: Varovanie nekupovat!
Nevidím na tom nic špatného, Volvo vlastní Čínská společnost s čínskými majiteli a akcionáři. Třeba takovej mercedes má sice německej management ale akcionáři jsou arabové (fakticky vlastnící), VW zase v podstatě vlastní šejci z Kataru a taky nikdo nenapíše o Golfu že je to africký auto a o merglu že je arabskej >:D ;-) Jinak tvůj obrázek made in eu bych vyměnil spiš za tohle: [odkaz]
Avatar - positivemind
24. 2. 2013 18:33
Re: Varovanie nekupovat!
Pořád přemýšlím, co člověka vede k tomu napsat takový (ani se mi to nechce říct) příspěvek... 8-s
24. 2. 2013 18:26
Re: Staré
..No, nejsou uplne stejne, ale velice podobne, abych byl presny :-)
Jinak naprosto souhlasim - v jednoduchosti je krasa.