Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Trucks: Nový motor Euro 6 (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Volvo Trucks představuje svou první pohonnou jednotku splňující emisní normu Euro 6.

Prvním motorem společnosti Volvo Trucks, vyhovujícím emisní normě Euro 6 je třináctilitrový řadový šestiválec Volvo D13K460. Tato pohonná jednotka je evolucí motoru splňujícího emisní normu Euro 5 a první vozidla, která jí budou vybavena, mají být zákazníkům dodána na jaře roku 2013.

Motor Volvo D13K460 disponuje výkonem 338 kW (460 k) dostupným od 1400 do 1900 min-1 a točivým momentem 2300 Nm od 1000 do 1400 min-1. Standardem bude spojení s automatizovanou převodovkou Volvo I-Shift a motorovou brzdou VEB+. Nová pohonná jednotka bude k dispozici pro Volvo FH s konfigurací podvozku 4x2 nebo 6x2 a pravostranným i levostranným řízením.

Společnost Volvo Trucks uvádí, že podmínkám směrnic Euro 4 a Euro 5 se jí podařilo vyhovět díky procesu selektivní katalytické redukce (SCR) a tento systém byl dále zdokonalen, aby splňoval požadavky Euro 6 bez dopadů na výkon motoru.

V zájmu nízkých emisí NOx je motor vybaven systémem recirkulace nechlazených výfukových plynů (EGR). Tento systém zachovává provozní vlastnosti a současně optimalizuje teplotu spalin a koncentrace NOx pro účinné dočišťování výfukových plynů.

Kromě katalyzátoru SCR je systém dočišťování výfukových plynů vybaven oxidačním katalyzátorem (DOC), filtrem pevných částic (DPF) a katalyzátorem pohlcujícím čpavek (ASC) – všechny tyto součásti jsou přitom obsaženy v jednom těle tlumiče výfuku.

Emisní norma Euro 6

Ve srovnání se současnou emisní normou Euro 5 norma Euro 6 vyžaduje, aby obsah emisí oxidů dusíku (NOx) ve výfukových plynech byl snížen o 77 % a zároveň obsah emisí pevných částic byl snížen o 66 %.

Konkrétně to znamená, že emise oxidů dusíku je třeba snížit z 2,0 na 0,46 g/kWh a emise pevných částic z 0,03 na pouhých 0,01 g/kWh. Nejedná se však o jediné požadavky: motory Euro 6 musí tyto limity splňovat po dobu sedmi let nebo do ujetí 700.000 km za všech provozních podmínek.

V budoucnu budou úřady provádět náhodné kontroly, aby se přesvědčily, že vozidlo tyto normy plní, a nové systémy palubní diagnostiky řidiče upozorní, pokud by měly být překročeny.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)