Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Trucks představuje nový integrovaný dotykový informační systém (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Volvo Trucks propojilo zvukový a zábavní systém vozidla se systémy pro správu vozového parku. Výsledkem je jeden plně integrovaný informační systém s ovládáním pomocí dotykové obrazovky, hlasových příkazů a tlačítek na volantu.

Volvo Trucks v souvislosti s představením svého nového integrovaného dotykového informačního systému uvádí, že umožňuje snadnější a efektivnější práci se zakázkami.

Destinaci lze do navigačního systému vozidla zadat celou řadou způsobů, včetně zadání adresy, souřadnic, případně pouhým klepnutím do mapy na obrazovce.

Řidiči mají také přístup k veškerým službám Dynafleet OnBoard, a to včetně služeb Časy řízení a odpočinku, Koučování řidičů a Komunikace. Mají tak k dispozici aktuální údaje a díky nim i stálý přehled o situaci. Řidiči si též mohou prohlížet historii jízdních výkonů a historii spotřeby paliva a určit tak oblasti, kde mají prostor ke zlepšení.

Mezi funkce nového systému patří přístup ke službám umožňujícím poslech médií online (například Spotify, Deezer a TuneIn) a poslech digitálního rádiového vysílání DAB a DAB+. Na volantu je též tlačítko mikrofonu, díky kterému lze systém ovládat hlasem.

Anders Edenholm, hlavní projektový manažer společnosti Volvo Trucks, k novému systému dodal, že řidiči si mohou přizpůsobit své pracoviště opravdu dle svých potřeb a systém jim například umožní bez ohledu na tom, kde právě jsou, poslouchat jejich oblíbené místní rádio a používat soukromý i služební telefon v režimu hands-free.

Nový informační systém zahrnuje 7″ dotykovou obrazovku, ovládání hlasem, systém Dynafleet OnBoard (pro správu vozového parku od společnosti Volvo Trucks), navigaci TomTom pro nákladní vozidla a funkce TomTom Traffic sinformacemi o dopravě v reálném čase, rozhraní Bluetooth, umožňující připojit dva telefony najednou, přístup ke službám umožňujícím poslech médií online, např. Spotify, Deezer a TuneIn, digitální rádiové vysílání DAB/DAB+konektory USB a aplikace Kalkulačka, Počasí a webový prohlížeč.

Volvo Truck uvádí svůj nový integrovaný dotykový informační systém jako prvek výbavy vozidel modelových řad Volvo FH, Volvo FM a Volvo FMX.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)