Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Trucks zrychluje dodávky zákazníkům (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Společnost Volvo Trucks může za využití 3D dokumentace podvozků urychlit proces výroby a díky tomu dodat vozidlo jeho majiteli dříve než doposud.

Volvo Trucks umožňuje konstruovat podvozky a nástavby pro několik modelů svých nákladních vozidel paralelně díky nové 3D dokumentaci. Proces realizace nástavby se tak může zkrátit až o čtrnáct dní při zachování stávající kvality výroby.

Čím složitější je nástavba, tím déle trvá, než má zákazník své vozidlo k dispozici. Jedním ze způsobů, jak tento proces zrychlit, je konstruovat nástavbu paralelně s výrobou samotného automobilu. Konstruktér nástavby však potřebuje mít k dispozici detailní informaci o rozměrech podvozku.

Právě pro tento účel nyní společnost Volvo Trucks vyvinula pokročilé třírozměrné (3D) výkresy, které jsou už návrhářům nástaveb dostupné prostřednictvím databáze přístupné na internetu.

Dostupnost této 3D dokumentace o podvozcích umožňuje nástavbářům přesně vidět, jak bude podvozek vypadat, ještě než bude smontován. Všechno totiž - od polohy zadní nápravy až k výšce umístění hnací hřídele a kabelových svazků - je v dokumentaci obsaženo.

S prostorovým modelem je možné všemožně manipulovat, od zoomování na vybrané díly po natáčení nákladního automobilu ve všech směrech, a pohlížet na něj seshora, zdola nebo ze stran. Detailní předběžná informace umožní zkrácení doby dodávky k zákazníkovi při současném udržení vysoké kvality.

Nová 3D dokumentace je dostupná prostřednictvím společné webové databáze Volvo Bodybuilder Instructions, která je nástavbářům přístupná v regionech EMEA a APAC. 3D výkresy jsou pak k dispozici pro modely Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FH a Volvo FL/FE, splňující emisní normu Euro 6.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Norge
18. 12. 2014 09:26
Re: Prví to využijú Číňania...
..no neviem ci vies, ale Cina zatial nema moznost predavat svoje nakl.vozidla v zapadnej Europe a USA . Jedina znacka z Ciny, ktora sa o to pokusa v tomto case je Dongfeng, a aj to iba vo vychodnej Europe ...
Ked rozumies norsky, (ked nie, napis, prelozim) tu mas celkom cerstvy clanok a posledne medialne info zo Scandinavie o Cinanoch v tomto sektore :
[odkaz]

Okrem toho Volvo Group ma samozrejme vsetko chranene. Nie je mozne prist k inym info, ako je potrebne pre postavenie a namontovanie samotnej nadstavby. Samotne informacie su identicke ako pred casom, iba sa budu podavat nadstavbarom aj vo forme tech. popisu a vykresu, ale aj 3D na zaklade coho moze konstrukcny office nadstavbara pristupit k vyrobe samotnej nadstavby, lebo pozna vsetky odpovede v tom istom case, ako prebieha samotna vyroba vozidla, vyborna vec, Gratulacia Volvu :-!
[odkaz]
Offical od Volvo Trucks po anglicky a svedsky :
[odkaz]
Avatar - jozephko
18. 12. 2014 08:15
Prví to využijú Číňania...
Prví, čo to využijú, nebudú dodávatelia nadstavieb, ale čínski výrobcovia. Okopírovať podvozok Volva bude totiž triviálne jednoduché...
Samozrejme, že to budú robiť len preto, aby svojím kopírovaním vzdali hold švédskej kvalite... :-)