Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo uvádí pakety luxusní výbavy pro modelový rok 2015

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Švédská automobilka se rozhodla pro nabídku širokých možností individualizace především pro modely XC60, V70, XC70 a S80, ale stranou nezůstávají ani ostatní modelové řady.

Hlavní novinkou v oblasti výbavy pro nová Volva modelového roku 2015 je paket Inscription určený právě pro vozy XC60, V70, XC70 a S80, který je zaměřen především na zvýšení komfortu a pocitu luxusu v interiéru.

Paket Inscription zahrnuje čalounění sedadel ze stejnojmenné jemné kůže v několika barevných provedeních. Dále je součástí tohoto paketu kůží potažená palubní deska, prémiové dekorativní obložení interiéru, čalounění jemnou kůží i dalších části prostoru pro cestující, jako jsou například zadní části opěradel, středová loketní opěrka a opěrky krku, jež jsou současně zdobeny vyšívaným logem Inscription, a unikátní podlahové koberečky.

K dispozici je také několik samostatných prvků Inscription, například dekorativní dřevěné obložení Inscription Walnut a polstrování stropu v černém provedení Charcoal pro XC60, které má zvyšovat exkluzivitu interiéru.

Vedle specifických prvků provedení interiéru nabízí paket Inscription i tři varianty laků karoserie v odstínech bílá Crystal Pearl, stříbrná Electric a černá Ember, která je jen pro V70, XC70 a S80. Poslední novinkou v rámci paketu jsou desetipaprsková 19-palcová kola pro V70 a S80 a 20-palcová kola pro XC60.

Kromě paketu Inscription Volvo nabídne svým zákazníkům i již tradiční speciální edici, oslavující závod Volvo Ocean Race 2014-2015. Pátá generace edice Volvo Ocean Race bude dostupná pro modely Volvo V40, V40 Cross Country, V60 a XC60.

Nezávisle na paketech a speciálních edicích budou od modelového roku 2015 všechna nová Volva vybavena aktualizovaným palubním informačně-zábavním a navigačním systémem Sensus Connect.

Služby založené na principu cloudu umožní například najít a zaplatit parkovací místo přímo z vozu, objevovat nové restaurace v místě cíle, jednoduše streamovat oblíbenou hudbu a řadu dalších funkcí. Systém pro vyhledávání míst HERE pak přináší online navigaci prostřednictvím 3D map.

Nová aplikace pro online objednávání servisu upozorní řidiče, že nastal čas odvézt vůz na autorizovanou prohlídku a současně mu i doporučí termín pro objednání do servisu dealera Volvo.

Sensus zahrnuje také vylepšený audio systém Premium Sound značky Harman Kardon se zesilovačem 5×130 W, softwarem Dirac Live příští generace a až 12 reproduktory.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Ada je zase tady
2. 4. 2014 09:19
Nesprávný směr vývoje
pokud by můj vůz měl být on-line připojen někam do "cloudu", kde se budou sbírat informace o jeho poloze, rychlosti, atd.. je to důvod si nikdy takový vůz nekoupit.

Jedinec, který vymění svobodu za pocit bezpečí nebude nakonec ani bezpečný, ani svobodný.