Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo V40: Novinky pro modelový rok 2014

Roman Beránek
Diskuze (0)
Větší dostupnost pohonu všech kol u modelu Cross Country a další snížení spotřeby a emisí CO2 – to jsou hlavní novinky, pokud jde o motorizace Volva V40 nadcházejícího modelového roku. Zájemci si také mohou nově objednat nový systém Sensus Connected Touch

Od května 2013 nabízí Volvo čtyřkolku pro Volva V40 Cross Country kromě verze T5 (254 k) i pro verzi T4 (180 k).

U standardní verze V40 D2 (115 k) s manuální převodovkou se emise CO2 snížily na pouhých 88 g/km (v kombinovaném cyklu dle norem EU), čemuž odpovídá spotřeba paliva na úrovni pouhých 3,4 l/100 km. Odpovídající předběžné hodnoty pro model V40 Cross Country s motorem D2 jsou tak 99 g/km (3,8 l/100 km). Model V40 D2 může být na přání vybaven i automatickou převodovkou.

Společnost Volvo Cars rovněž rozšiřuje nabídku benzinových motorů s přímým vstřikováním paliva o nový čtyřválcový motor s objemem 1,6 litru. Motor T2 pro Volvo V40 disponuje výkonem 120 k a točivým momentem 240 Nm. Emise CO2 u verze s manuální převodovkou jsou 124 g/km (v kombinovaném cyklu dle norem EU, předběžná hodnota), což odpovídá spotřebě paliva 5,3 l/100 km)

Zcela nový systém Sensus Connected Touch umožňuje konektivitu a připojení k internetu ve vozidle a díky skenování infračerveným paprskem dělá ze 7palcového displeje nejmodernější dotykovou obrazovku, kterou lze ovládat i v rukavicích, což je nejen světové prvenství mezi automobily, ale také mimořádně praktická funkce v zimě! Připojení k internetu je možné buď pomocí 3G/4G modemu umístěného ve vozidle, nebo pomocí mobilního telefonu řidiče.

Uživatel má plný přístup k internetovému obsahu (pouze pokud vozidlo stojí), streamování hudby z internetu (Spotify, Deezer), k internetovým rádiím (TuneIn a Orange Live Radio), on-line (Google) mapám a vyhledávání, systém nabízí zabudovanou 3D navigaci s on-line dopravními informacemi a výstrahami na hrozící nebezpečí, funkcí lokalizace volných parkovacích míst ve většině evropských měst, informacemi o počasí, řadu nativních a webových aplikací, App Store pro nové funkce a aktualizace, či funkci Hlasové ovládání služby Spotify.

Roman Beránek
Diskuze (0)