Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo XC90 Excellence: Superluxusní SUV podle Švédů

David Bureš
Diskuze (55)
Už loni na podzim nám Volvo slíbilo příchod superluxusní verze XC90. Nyní se toto auto představuje.

Druhá generace Volva XC90 je laděna výrazně luxusnějším způsobem než předchůdce. Důkazem toho je i příchod avizované superluxusní varianty Excellence. Nová vlajková loď Volva se světu poprvé ukáže na nadcházejícím autosalonu v Šanghaji.

Svébytným prvkem novinky je interiér. Zatímco dovnitř běžné XC90 se vejde až sedm osob, XC90 Excellence je pouze čtyřmístným vozem. Díky tomu mají pasažéři na zadních sedadlech obrovský prostor.

Oddělená dvojice zadních sedadel disponuje funkcemi masáže a ventilace, samozřejmostí je kožené čalounění. Pasažéři mohou dále využít dotykových obrazovek, sklopné stolky nebo ledničku s držáky na lahve a skleničky, které dodala švédská sklárna Orrefors. Držáky nápojů mají pak funkce vyhřívání i chlazení.

Součástí výbavy je dále hudební systém Bowers & Wilkins s 19 reproduktory, které mají nabízet bezkonkurenční věrnost reprodukce hudby a funkci prostorového efektu pro pasažéry na zadních sedadlech. Klimatizace je pak vybavena iontovým čističem vzduchu. Ten neutralizuje pozitivně nabité částečky vzduchu (například prach nebo kouř), které se shlukují a následně jsou odstraněny z kabiny.

Na palubě XC90 Excellence má vládnout naprostý klid. O to se postaraly nejen dodatečné izolace kabiny, ale také speciální pneumatiky Pirelli.

Zvenku je XC90 Excellence upravena jen decentním způsobem. Na zádi se objevuje logo edice, bok karoserie ozvláštňují chromované lišty ve spodní části dveří.

„Volvo nikdy nepředstavilo auto, jako je toto. Tento vůz demonstruje, co značka Volvo nyní znamená,“ prohlašuje na adresu novinky Thomas Ingenlath, senior viceprezident Volva pro design.

Přestože luxusní XC90 chce primárně oslovit čínské zákazníky, bude automobil dostupný globálně i na dalších trzích. Prodej vozu bude zahájen během letošního roku.

David Bureš
Diskuze (55)
Avatar - AUDIRS6
15. 4. 2015 17:30
Re: Zacinam mat obavy...
joooo, dlhodobo Audi, aktualne sedlam ale ich koncernoveho bratricka - SUV s este trosku pysnejsim znacikom na kapote... ;-)
A ver tomu, ze v ramci Audi su klienti dost zvyknuti (hlavne od vyssej strednej triedy nahor ) na viacvalcove motorizacie. ;-)
15. 4. 2015 14:31
Re: Zacinam mat obavy...
Si aktualny klient BMW, ci nemeckej trojky? A kolko percent tych aktuálních klientov riesi tvoje "problémy" ...?
15. 4. 2015 13:00
Re: ....
A kolik desítek km z každé ujeté stovky to budeš zkoušet? A většina národa z toho města jezdí taky pryč.
Avatar - Iv8
15. 4. 2015 12:59
Re: Zacinam mat obavy...
Všechno bude záležet na ochotě zákazníků takto vybavené modely kupovat. Když to nikdo nekoupí, tak kvůli přežití budou muset svou "vysavačovou" cestu přehodnotit a vrátit se ke kořenům. ;-)
Avatar - Iv8
15. 4. 2015 12:55
Re: ....
Že by to byl dálniční křižník je hovadina. Když si koupím takové auto, tak to s ním v terénu určitě zkusím. A většina národa bydlí ve městě.