Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo XC90 se rozloučí speciální verzí Signature Edition

Michal Fokt
Diskuze (13)
Příští rok se chystá modelová obměna řady Volvo XC90 a švédská automobilka svému SUV připravuje důstojné rozloučení v podobě limitky Signature Edition.

Příchod nového XC90 se očekává koncem roku 2014 (však je také na čase, už se vyrábí 11 let!) a Volvo chce do té doby udržet stávající verzi v dobré kondici. Na francouzském trhu, ale není vyloučeno, že se objeví i v dalších evropských zemích, se nyní objevuje vymazlená verze XC90 Signature Edition coby úplný vrchol nabídky. A jako takový pochopitelně dostal celou řadu speciálních vylepšení.

Model vychází z verze R-Design, navíc ale dostává 19" kola Ixon, tmavá zadní okna, hliníkové kryty zpětných zrcátek, krytu motoru, prahové lišty, střešní ližiny a zadní difuzor. Hliníkové dekory najdete i v kabině, kde jim dělají společnost modré číselníky přístrojů v kapličce, kožené čalounění, elektricky ovládaná sedadla včetně těch zadních, vyhřívání, prémiový audiosystém, navigace a xenony.

Prostě topmodel se vším všudy, však také stojí 62.850 euro, což není úplně málo, na druhou stranu je to o 2595 euro méně, než kdybyste si vůz takto naspecifikovali sami. Proslýchá se ovšem, že dealeři mají svolení nabízet ještě dodatečné slevy, tak proč je nezkusit přitlačit ke zdi?

Vypadá dobře, co říkáte? Tak zkuste svého prodejce naťuknout, jestli se o téhle verzi neuvažuje také u nás. Nebo už rovnou počkáte ten rok na druhou generaci?

Michal Fokt
Diskuze (13)
Avatar - Iv8
14. 10. 2013 07:56
Symbolickou minutu ticha
při jeho loučení. Mně osobně se design líbí i po těch letech. Není to taková legenda jako Defender, ale i 11 let na trhu je důkaz toho, že to bylo, je a bude auto s velkým A.
Čest jeho památce.
Avatar - Armin Tamzarian
13. 10. 2013 20:36
Re: fu
Nemohu souhlasit. Tohle auto zraje jako víno. Nepotřebuje novou generaci, stačil by jen větší "technický facelift" - nová palubní deska, motory, bezp. prvky a další technologie. Karoserie může v podstatě zůstat stejná.
13. 10. 2013 17:11
XC90 vs Touareg
Me by spis zajimalo porovnani techto dvou aut ve verzich, co se u nas prodavaji za zhruba 1 mil. Kc.
Avatar - PERNO
13. 10. 2013 14:24
fu
to auto sa uz lúči velmi dlho, oproti inym znackam vyzera ako historicky kus. je čas na nový model
Avatar - Atlis
13. 10. 2013 13:23
Nadcasovost non plus ultra
To auto na mna robi stale ten isty dobry dojem od momentu kedy som ho v nejakom 2003 videl prvykrat na zivo a teraz, kedy svoj zivot konci.

Volvu sa podaril majstrovsky kusok! :yes: