Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo zastavuje vývoj nových turbodieselů. Náklady jsou moc vysoké

redakce AUTO.CZ
Diskuze (101)
Současná generace vznětových jednotek od Volva se bude vyrábět zhruba do roku 2023. Nahradit by je měly elektrické a hybridní systémy.

Švédský výrobce osobních vozů Volvo Car Group zastavuje vývoj nových naftových motorů, protože náklady na snižování emisí oxidů dusíku jsou příliš vysoké. V rozhovoru pro německý list Frankfurter Allgemeine Zeitung to prohlásil šéf společnosti Hakan Samuelsson. Volvo Car, která je ve vlastnictví čínské firmy Geely, bude pokračovat ve vývoji dieselových motorů, který byl zahájen v roce 2013.

Současná generace naftových motorů bude vyráběna pravděpodobně do roku 2023. Náklady na vývoj motorů splňujících budoucí normy se však už nevyplatí. Místo toho společnost bude investovat do vývoje elektromobilů a hybridních vozů, řekl Samuelsson. První vůz na ryze elektrický pohon hodlá uvést na trh v roce 2019.

Samuelsson už dříve uvedl, že v důsledku přísnějších norem na emise se ceny osobních naftových automobilů zvýší na úroveň, na níž se hybridní auta stanou atraktivní alternativou.

Průměrné emise každé evropské automobilky by měly do roku 2021 klesnout na 95 gramů kysličníku uhličitého na kilometr z dnešních 130 g.

Podíl osobních automobilů s dieselovými motory na registracích nových osobních vozů v Evropě přesahuje 50 procent a region je největším světovým trhem těchto aut. Volvo v Evropě prodává 90 procent terénních naftových vozů XC90.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (101)
Avatar - dochtor
19. 5. 2017 12:53
Re: Volvo nic nezastavuje
[odkaz]
"From today's perspective, we will not develop any more new generation diesel engines," Samuelsson told German's Frankfurter Allgemeine Zeitung in an interview.
19. 5. 2017 12:12
Re: Rituální sebevražda v přímém přenosu ...
Polo za 500 a golf za 750 sme uz raz kupovali a az tak davno to nebolo ;)
19. 5. 2017 09:56
Re: Volvo nic nezastavuje
bez Tesly by to slo jen pomaleji, ale slo by to taky, ostatne Tesla nema prvni seriobe BEV, to zaridili jinci automobilky, Mitsubishi v roce 2009 s modelem i-MiEV a Nissan v 2010 s Leafem, v soucasnosti je daleko rekl bych hlavne BMW kteremu se divize i celkem slusne rozjela a Renault se Zoe ma taky uspech :-) ostudu ted dela hlavne GM s Boltem kdy naslibovali vetsi vyrobu nez ted pokrejvaj a to auto je beznadejne vyprodane na vice nez rok
Avatar - Barrichello
19. 5. 2017 09:08
Re: Takových prohlášení už bylo,
No Praha už začla prostřednictvím radnice brojit proti SUV >:D >:D Zatímco automobilky cpou do lidí aby si to koupili, že je to to nej co můžeš mít (pro ně, protože na tom mají větší zisk)
Avatar - Barrichello
19. 5. 2017 09:04
Re: Volvo nic nezastavuje
Pokud by padla Tesla, tak můžou padnou pokusy i jinde . spoléhat na VW který po dieselgate nemá prachy asi není zrovna moudré