Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Golf VII přijede také ve verzi "Carbon GTI"

David Bureš
Diskuze (20)
„Karbonová“ varianta Golfu GTI VII má být jakousi vzpomínkou na původní generaci tohoto vozu.

Volkswagen nepracuje pouze na sedmé generaci Golfu ve verzi GTI, chystá totiž také variantu „Carbon GTI.“ Ta bude díky lehkým materiálům mnohem lehčí než výchozí automobil. Jako první o této verzi informoval britský Autocar.

Toto karbonové GTI má být určitou vzpomínkou na původní GTI, které vážilo pouze 810 kilogramů. To „Carbon GTI“ bude vážit zhruba 1.125 kilogramů, což je u dnešních hot-hatchů muší váha. Pohotovostní hmotnost aktuálního Golfu GTI činí 1.414 kg.

Lehké GTI bude mít vybrané prvky karoserie vyrobené z hliníku, jako jsou panely podlahy nebo přední přepážka. Tyto prvky budou nýtované k základní struktuře.

Střecha a kapota budou naopak z karbonových vláken. Střecha má být tvořena sendvičovou strukturou, dvě karbonové vrstvy doplní ocelové jádro. Díky tomu se střecha bude moci svařovat ke karoserii na běžné výrobní lince.

Carbon GTI bude poháněné stejným motorem jako Golfi GTI VII, i tak má být podobně hbitý jako originální GTI. Pod kapotou lehkého Golfu se tedy má objevit přeplňovaný čtyřválec 2,0 TSI o výkonu zhruba 160 kW (220 koní).

Akcelerace z 0-100 km/h má díky tomu trvat tomuto hot-hatchi méně než šest sekund. Poháněná budou přední kola. Elektronickou funkci XDS tak jako v běžném GTI má nahradit mechanický samosvorný diferenciál.

Volkswagen Golf „Carbon“ GTI bude vyráběn pouze v limitované sérii po boku běžného GTI. Prodej automobilu by mohl začít v roce 2014, kdy se bude slavit 40 let od premiéry původního Golfu.

David Bureš
Diskuze (20)
13. 9. 2012 16:28
Re: To „Carbon GTI“...
jj,opět máš pravdu... Jsem přehlédl to slovíčko "bez" v technických datech u VW a Audi :-) Díky za upozornění :yes:
Avatar - Ham.
13. 9. 2012 10:00
Re: To „Carbon GTI“...
Koncern (VW) to udává v Německu včetně toho řidiče a v Česku přesně naopak bez řidiče a svačiny v kufru (viz. poznámka 1) v odkazu:

[odkaz]

Audi v ČR také bez řidiče
[odkaz]

Škoda to udává v ČR jako jediná z koncernu s řidičem aby v tom byl pořádný guláš.
13. 9. 2012 09:36
Re: To „Carbon GTI“...
jj,pravdu máš... Sekl jsem se! Ne 70,ale 75 kg a s nádrží paliva naplněnou na 90 procent >:D Koncern vč. Škody to udává právě takto.
Avatar - Pekelná Micinka
12. 9. 2012 20:12
Re: KaRBon
Tak jedna tuna dřeva docela stačí a to se mi vejde na korbu. Navíc, dyť ty větve rostou všude. Občas takhle zjara, když to na světlech dlouho trvá, stihnu pokácet i nějakej ten okrasnej šeřík nebo tak. Hezky to pak voní. :-)
Avatar - Ham.
12. 9. 2012 19:48
Re: To „Carbon GTI“...
Platí. (snad to jedno kilo někde naženou)

Pohotovostní hmotnost s řidičem udávají hlavně Němci, všude jinde, včetně ČR se nejčastěji udává bez řidiče. Ten německý řidič má 68kg a 7kg zavazadla takže přidávají 75kg.