Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW vyrábí pouzdra na telefony z bouraných aut. Bojuje tím proti esemeskování za volantem

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Jak využít pomačkaných plechů z bouraček a ještě tím pomoci dobré věci? Odpověď nám dává švédské zastoupení Volkswagenu.

O nebezpečí textovek za volantem se asi nemá smysl znovu rozepisovat. Každý ví, že takové chování je hloupé, nezodpovědné a může skončit tragédií. Stačí displej telefonu namísto vozovky sledovat pár sekund, aby auto před vámi stihlo zastavit zcela, případně vám do cesty vstoupil chodec.

Proti používání mobilů za volantem auta se od začátku letošního roku snaží intenzivněji bojovat ve Švédsku. Tamní vláda schválila v únoru zákon, který užívání smartphonu zcela zakazuje. Počet dopravních nehod, kdy byla nepozornost řidiče rozptýleného telefonem hlavním důvodem, bohužel neklesl.

Iniciativu se nyní snaží podpořit i společnost Volkswagen Stockholm, jež se spojila s firmou NordDDB a vytváří ohranná pouzdra na iPhone 8. Na tom by nebylo nic až tak zvláštního, kdyby tyto kryty nebyly tvořeny z pomačkaných plechů vozů, které bouraly právě kvůli telefonu. Originální dárek pro ty, kteří jej za volantem používají až moc často, co myslíte?

„Víme, jak snadné je zvednout telefon, abyste přijali hovor nebo napsali textovku. Jenže při používání mobilu je riziko dopravní nehody třiadvacetkrát vyšší. Věříme, že tyto pouzdra mohou řidiče od používání telefonů za volantem odradit,“ říká Johan Karlsson, ředitel Volkswagen Stockholm.

Nečekejte žádnou masivní produkci, celkem vznikne 153 krytů, z nichž každý připomíná jednu dopravní nehodu, ke které ve Švédsku kvůli telefonu za volantem došlo první měsíc od schválení nového zákonu. Výtěžek z akce poputuje švédské organizaci Trafikskadefonden a pomůže lidem, kteří byli účastníky vážných dopravních nehod.

Pouzdro lze zakoupit online, přijde na 599 švédských korun, což v přepočtu na naše dělá necelých patnáct stovek.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Avatar - Uživatel_5340709
27. 4. 2018 11:31
Jako
SMSkování za volantem je nebezpečná pí......a, to víme každý. Ale musel jsem se smát reklamě, před videem, kterou jsem musel povinně absolvovat. Byla to reklama na ojeté vozy škoda plus - prý vozy prověřené techniky a vozy s příběhem. Ten příběh bych snad ani nechtěl v mnoha případech /např. u TSI/ ani slyšet. >:D >:D >:D