Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výroba nového Nissanu Micra zahájena. Do Evropy se vrací po sedmi letech

David Bureš
Diskuze (7)
Nová generace Nissanu Micra se vyrábí ve francouzské továrně Flins v rámci alianční spolupráce Renaultu.

Nissan zahajuje sériovou výrobu nové generace Micry, která se proti předchůdci radikálně změnila – designem, velikostí nebo nabízenou výbavou. Mění se i místo výroby, dosavadní generace se do Evropy dovážela z Indie, zatímco novinka se vyrábí ve francouzském Flins, v rámci alianční spolupráce s Renaultem.

Výroba Micry se tak po sedmi letech vrací do Evropy. Zde se už vyráběly druhá a třetí generace Micry, a to v britském Sunderlandu. K přesunu výroby nyní dochází kvůli logistice, automobilka zjistila, že dovozem auta z Indie není schopna flexibilně reagovat na evropskou poptávku.

Flins má navíc dostatek zkušeností s výrobou malých aut. Tento závod funguje již od roku 1952, přičemž aktuálně vyrábí třeba Renault Clio, který používá obdobnou techniku jako nová Micra. Základem Micry je upravená platforma V, která vychází z architektury využité právě v Cliu.

Micra se zároveň stává vůbec prvním osobním nissanem produkovaným v evropské továrně Renaultu. Dosud taková spolupráce probíhala jen na poli užitkových vozidel.

Pátá generace Nissanu Micra se v Evropě začne prodávat v polovině února. Nejprve se vozu dočkají klíčové trhy, v průběhu března a dubna budou následovat i první dodávky do zbývajících zemí.

Automobil bude chtít zaujmout radikální proměnou reagující na aktuální preference zákazníků. Specialitou bude moderní technika zahrnující udržování v jízdních pruzích nebo hudební systém Bose s reproduktorem zabudovaným v hlavové opěrce sedadla řidiče pro perfektní poslech hudby.

David Bureš
Diskuze (7)
Avatar - pelikoš
15. 1. 2017 12:25
Re: no nekupte ten
svatá prostoto...

Avatar - pelikoš
15. 1. 2017 12:25
Re: no nekupte ten
svatá prostoto...

Avatar - Ada je zase tady
15. 1. 2017 01:51
no nekupte ten
zhnissaný rendlík >:-[]
Avatar - pelikoš
14. 1. 2017 21:22
ANO
předpovídám mu velký úspěch :yes: :yes: :yes:
brvavo nissan
14. 1. 2017 15:47
Re: ve Francii
Yaris se taky dělá ve Francii.