Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

W Motors Lykan Hypersport: 770 koní za 2,5 milionu euro

Jan Mička
Diskuze (0)
W Motors to myslí se supersportovním modelem Lykan Hypersport skutečně vážně. Vůz se nyní představuje na autosalonu v Dubaji.

Pokusů vyrobit supersportovní kupé bylo za poslední roky více než dost. Aby se ale mezi smetánku snažila vtěsnat automobilka z Libanonu, navíc s vozem, který stojí 2,5 milionu euro, chce rozhodně vysoké ambice. O to více ale potěší fakt, když se všechno povede podle plánu. Vůz s tajemným jménem Lykan Hypersport byl s úspěchem představen na autosalonu v Dubaji a nyní čeká na svých sedm zákazníků. Ano, pouze tolik kusů bude zatím vyrobeno.

Pomineme-li tvar vozu, který se dá považovat za křížence Lexusu LFA a Lamborghini Egoista, stále zbývá dostatek prostoru k údivu. Před zadní nápravou totiž leží dvakrát přeplňovaný plochý šestiválec 3,8 litru, který pochází z Porsche 911 Turbo. Agregát si však nějakou dobu pobyl v dílnách značky RUF, což má za následek navýšení výkonu na 566 kW (770 koní) a točivý moment 1000 N.m. Přenos početného stáda na silnici mají na starosti pouze zadní kola, převodovka je sekvenční šestistupňová. Nepodařilo se nám zjistit, jak je vůz hmotný. Vzhledem ke zrychlení z 0-100 km/h za 2,8 sekundy však nepočítejme s příliš vysokou hodnotou.

W Motors by si nikdy nemohlo obhájit vysokou cenu pouze za pomoci designu a silného motoru. Mezi hlavní prvky vozu se proto řadí LED světla potažená diamantovým povlakem, kožená sedadla prošívaná nití s pravým zlatem nebo holografický displej přístrojové desky. Uvnitř nechybí titan, drahé kameny ani uhlíkové vlákno. Každý z kupujících navíc dostane luxusní hodinky Cyrus Klepcys, které samy o sobě stojí více než 200.000 dolarů.

Prozatím vše nasvědčuje skutečnosti, že vůz vznikne v pouhých sedmi exemplářích. W Motors se však nebrání navýšení výroby za předpokladu, že se dočká velké poptávky především v Číně, Rusku a Spojených státech. Firma navíc nechce zůstat jen u jednoho modelu. V plánu je prý totiž také umírněnější Lykan Supersport, ke kterému však nebyly sděleny bližší podrobnosti.

Jan Mička
Diskuze (0)