Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

W Motors Lykan Hypersport: Sporťák z Libanonu si myslí na Veyron

Jan Mička
Diskuze (0)
W Motors to myslí s libanonským supersportem skutečně vážně. Produkční verze se má představit již na začátku listopadu v Dubaji.

W Motors Lykan Hypersport si užil první pořádnou publicitu již letos v lednu po představení na katarské motor show. Tehdy se příliš nevědělo, zda jde o pouhý výstřel do tmy nebo předobraz skutečného produkčního vozu, který se v budoucnu objeví na silnicích. Dnes už je ale všechno jinak. Automobilka totiž veze na dubajský autosalon hotový model, který bude chtít zatopit světovým výrobcům supersportů.

Design vozu je stejně šokující jako jeho vybavení. Základní rysy bychom přirovnali k mixu Egoisty od Lamborghini a Lexusu LFA, nechybí spousta karbonu a podle dostupných informací také diamanty. To nejdůležitější se však nachází před zadní nápravou. Dvakrát přeplňovaný plochý šestiválec pochází od Porsche, prošel však převýchovou u značky RUF. Výsledkem je výkon 750 koní a točivý moment 1000 N.m, což stačí ke zrychlení z 0-100 km/h za 2,8 sekundy a maximální rychlosti 395 km/h. Motor spolupracuje s automatickou dvouspojkovou převodovkou (pravděpodobně PDK od Porsche).

W Motors o novém voze hovoří v samých superlativech. Má být nejluxusnější, exkluzivní a technicky nejvyspělejší supersport na světě. O exkluzivitě není pochyb, protože bude vyrobeno pouhých 7 kusů a vzhledem k ceně 2,5 milionu euro se zákazníci laciných materiálů nedočkají. Posouzení technické vyspělosti si však necháme na později.

Jan Mička
Diskuze (0)