Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Western Star 5700 XE není jen filmová hvězda (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Nejmodernější zástupce severoamerické značky Western Star a zároveň jeden z vrcholů v její nabídce je modelová řada 5700 XE.

Western Star podobně jako výrobci nákladních vozidel Freightliner a autobusů Thomas Built patří pod křídla společnosti Daimler Trucks North America. Ta má své hlavní sídlo v Portlandu v Oregonu a je největším výrobcem středních a těžkých nákladních automobilů v Severní Americe.

Modelová řada 5700 XE se na počátku své kariéry stala nejprve filmovou hvězdkou, když si její podobu ve snímku Transformers: Age of Extinction vypůjčil vůdce autobotů Optimus Prime.

Mimo filmové plátno se sice tahače Western Star 5700 XE neumí proměňovat v obří roboty, ale i přesto představují velmi zajímavé zástupce své značky. Severoameričtí výrobci těžkých nákladních vozidel podobně jako ti evropští neustále pracují na snížení provozních nákladů.

Díky tomu je stále více pozornosti věnováno aerodynamice těchto vozidel, i když právě na severoamerickém trhu musí výrobci postupovat poměrně opatrně a to především díky konzervativním zákazníkům.

I přesto mají prakticky všechny významné severoamerické značky ve své nabídce vozidla s více či méně aerodynamicky optimalizovaným provedením kapoty motoru a kabiny, jimiž většinou doplňují tradiční modelové řady.

Výjimkou není ani Western Star, který svou nabídku rozšířil právě o modelovou řadu 5700 XE. Ta sice zachovává tradiční siluetu severoamerických tahačů s masivní kapotou motoru a kabinou řidiče posunutou za ní, ale tvarování masky chladiče, předních blatníků s integrovanými hlavními světlomety i samotný tvar kabiny spolu s důsledným zakrytím boků podvozku až po první zadní nápravu výrazně zlepšují proudění vzduchu kolem tahače.

Western Star pro modelovou řadu 5700 XE nabízí skutečně široký výběr kabin s ocelovým skeletem a lepeným čelním sklem. Zákazníci mohou podle svých potřeb volit od krátké dvoumístné kabiny přes prodlouženou s lůžkem přímo za sedadly jako u evropských tahačů až po tradiční severoamerické provedení dálkových tahačů s velkým obytným prostorem. Vrcholem nabídky je kabina s označením Ultra High Roof Stratosphere.

Interiér kabiny podobně jako exteriér spojuje tradiční styl s moderními prvky. Před řidičem je rozměrná palubní deska, která může být obložena dřevem a multifunkční volant na stavitelném sloupku řízení. Sedadla jsou nabízena ve třech úrovních čalounění, kdy vrcholem je samozřejmě kůže, ale i základní vinylové provedení vedle klasického nastavení výšky a sklonu disponuje dvojicí stavitelných loketních opěrek.

Součástí výbavy jsou samozřejmě moderní asistenční systémy jako je adaptivní tempomat, sledování jízdních pruhů a nouzového brzdění. K dispozici jsou navigační a multimediální systémy. Komfort na palubě vedle prostorné kabiny a zvolených materiálů zvyšuje i výkonný klimatizační systém.

Základem všech provedení modelové řady 5700 XE je ocelový žebřinový rám, v němž je nad přední tuhou nápravou standardně uložen přeplňovaný vznětový šestiválec Detroit DD15, který z objemu 14,8 l poskytuje výkony od 334 kW (455 k) do 372 kW (505 k) a točivý moment 2101 N.m až 2373 N.m.

Na přání jsou k dispozici motory Detroit DD13 o objemu 12,8 l s výkonem 258 až 346 kW (350 až 470 k) a točivý momentem 1695 až 2242 N.m nebo Detroit DD16 o objemu 15,6 l, výkonech od 350 do 441 kW (475 až 600 k) a točivém momentu 2510 až 2785 N.m.

Standardně jsou tyto motory spojeny s automatizovanou manuální dvanáctistupňovou převodovkou Detroit DT12 a na přání jsou k dispozici manuální převodovky Eaton Fuller, které mají 9, 10, 13, 15 nebo 18 rychlostí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Avatar - wakantanka
28. 9. 2015 21:25
Re: Motory
Ja sa určite nechcem hádať a veľa vecí zasklím >:D ale som si istý, že som v poslednej dobe čítal niečo o tom, že minimálne Volvo začína montovať čoraz viac vlastných motorov a prevodoviek aj do truckov v USA. Preferujú to tak hlavne veľkí fleetoví zákazníci. Menšie firmy berú to na čo majú znalých technikov a mechanikov. A spomínal sa tam aj Freigtleiner v tom zmysle, že aj MB dodáva svoje motory a prevodovky.
Avatar - Barrichello
28. 9. 2015 18:24
Re: Motory
Absolutní špička bývala svého času značka Marmon, malsériový výrboce z Tesaxu, který ty trucky dělal ručně.
Říkalo se jim Cadillac mezi trucky.
Avatar - Barrichello
28. 9. 2015 18:22
Re: Motory
Jediný kdo z amerických výrobců trucků používal vlastní Motory byl donedávna Mack, ostatní kupují motory Detroit Diesel, Caterpillar nebo Cummins. Převodovky a nápravy Eaton, Fuller, Spicer atd
Avatar - wakantanka
28. 9. 2015 10:37
Re: Motory
Nehovorím že by dávali len motory MB ale či to nedávajú aj ako možnosť k výberu. Aj vzhľadom k tomu ako postupuje Volvo na severoamerickom trhu, aj vzhľadom k ďalšej značke Daimleru v amerike Freightleineru kde tie motory už dávajú, pričom zákazník má stále na výber zástavby iných motorov, náprav či prevodoviek.
28. 9. 2015 09:36
Re: Motory
...nedavají a nikdy primárně nedávali. WS sází takřka výhradně na Detroit Diesel už spoustu desetiletí a i jejich trucky jsou na tuto zástavbu koncipovány. Navíc DD má v USA výbornou pověst jak v životnosti tak ve výkonu i úspornosti a jak známo, amíci jsou patrioti a dodávat najednou jiné motory, byť z MB, mohlo by to mít spíše za účinek odliv zákazníků...