Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Yamaha Neo's 4: Elegán pro každodenní jízdy městem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Yamaha patří mezi výrobce s velmi pestrou paletou skútrů. Vedle řady sportovně střižených modelů nabízí i sympatický Neo's 4.

Yamaha se v současnosti může pochlubit velmi pestrou nabídkou skútrů, z nichž většina sází na sportovní styl, ale výrobce s trojicí zkřížených ladiček ve znaku myslí i na zákazníky, toužící po neagresivním a praktičtějším stroji. Právě pro ně je připraven model Neo's 4.

Tento skútr podle oficiálních materiálů značky Yamaha představuje hospodárný a zároveň stylový dopravní prostředek do města, který s decentní kapotáží a komfortním rámem umožňuje pohodové cestování. Je dostatečně malý, aby se snadno prosmýkl dopravními zácpami. Navíc váží pouhých 95 kg, což zaručuje snadné parkování a manévrování.

Skútr Neo's 4 je prozatím poslední evolucí své modelové řady, jejíž kořeny sahají až do devadesátých let dvacátého století, kdy i na evropský trh mířila s tehdy běžnými dvoutaktními motory. V současnosti je samozřejmosti moderní kapalinou chlazený čtyřtaktní jednoválec, který splňuje emisní normu Euro 4, na jehož přítomnost ve skútru upozorňuje právě číslice 4 v jeho názvu.

Pohonná jednotka modelu Neo's 4 poskytuje z objemu 49 cm3 nejvyšší výkon 2,3 kW (3,1 k) při 7000 min-1      a točivý moment 3,15 N.m při 7000 min-1. Tyto hodnoty míří na zadní kolo samozřejmě prostřednictvím variátoru.

Mezi charakteristické prvky tohoto zástupce značky Yamaha patří dvojitý světlomet a modře podsvícený přístrojový LCD panel. Díky štědrému úložnému prostoru pod dvojitým sedlem je chytrým, stylovým a praktickým prostředkem pro dojíždění ve městě. Skútr s rozvorem kol 1275 mm, celkovou délkou 1840 mm, šířkou 663 mm, výškou 1125 mm a sedlem ve výšce 790 mm se pohybuje na 12palcových litých kolech.

Skútr Yamaha Neo's 4 je na českém trhu nabízen ve třech barevných provedeních. První nese jméno Nimbus Grey, druhé je Competition White a třetí pak Midnight Black. Základní cena tohoto modelu je stanovena na 69.990 Kč.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)