Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zájem o nový Superb je enormní, čekací lhůta šest měsíců není výjimkou

redakce AUTO.CZ
Diskuze (71)
Nový Superb si čeští zákazníci často objednávají ve vyšších výbavových verzích. Čekací lhůty se prodlužují.

Zákazníci mladoboleslavské automobilky Škoda Auto, kteří mají zájem o novou Škodu Superb, si na ni od objednání počkají v některých případech i půl roku. O vůz je velký zájem, lidé chtějí hlavně vozy vyšší výbavové verze, prozradil mluvčí automobilky Škoda Auto Vítězslav Pelc. Až půlroční čekací lhůty potvrdili i prodejci vozů značky Škoda.

Podle Pelce mají o vůz zájem firmy i privátní zákazníci. „Standardní dodací lhůta modelu Superb třetí generace činí, s ohledem na náběhovou křivku vozu a zahájení prodeje na dalších evropských trzích, čtyři měsíce. Ve specifických případech, zejména u vyšších výbavových verzí nebo provedení s pohonem všech kol, se tato lhůta může ještě dále prodloužit," řekl ČTK. Dodal, že firma očekává ještě větší zájem, až na trh přijde vůz ve verzi Combi. Ten by se měl objevit na trhu ve druhé polovině září letošního roku.

Škoda už od loňského června přijala více než 4400 objednávek na nové vozy Škoda Superb a Škoda Superb Combi. Od zahájení prodeje v červnu tohoto roku automobilka prodala asi 1500 nových Superbů. Druhá generace Superbu takto žádaná nebyla. Včetně verze Combi se prodalo zhruba 600.000 vozů.

„Velmi podobné je to s každou novinkou. S rostoucí poptávkou po daném modelu se zcela logicky prodlužují i výrobní lhůty, jelikož výrobní kapacity jsou, zejména v úvodní fázi náběhu, omezeny. O nový Superb je přitom zájem enormní," doplnil Pelc. Například na novou Škodu Fabii nyní zákazníci počkají přibližně dva až tři měsíce.

V Mladé Boleslavi zákazníci na nový Superb čekají přibližně tři až šest měsíců. „Záleží na motorizaci a výbavě. Jelikož jsme malý autosalon, tak asi jeden člověk týdně zavolá, napíše nebo se přijde alespoň informovat. V porovnání s předchozí generací je to určitě vyšší zájem," řekl prodejce mladoboleslavského autosalonu Laureta Auto Martin Toman.

Podle vedoucího prodeje vozů Škoda u firmy Porsche Brno Petra Vašulky na Superb lidé v Brně čekají zhruba pět měsíců a dodací lhůty se prodlužují. Na verzi Combi má brněnský prodejce sice už objednávky, ale nové vozy se dostanou ke klientům až v příštím roce. Obdobná situace je podle něj i u ostatních dealerů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (71)
Avatar - AUDIRS6
25. 8. 2015 21:41
Re: je to skvělé auto, uznávám, ale chtělo by to i články o
coskoro bude aj pre teba riesenie:

[odkaz]

teda aspon niekde v GB ;-\ zatial...
25. 8. 2015 19:37
Re: je to skvělé auto, uznávám, ale chtělo by to i články o
No jo, se mnou je to těžké, jsem specifický zákazník. Potřebuji jezdit, nikoliv nabíjet..
23. 8. 2015 22:19
?
Enormný záujem alebo enormna neschopnost a setrenie nákladov? Čakacia doba 6 mesiacov je aj na Octavie... Mne to príde ako neschopnosť manažmentu a poddimenzovanie výrobných kapacit.. N
Re: Dodací lhůty
rokyto.p, vidím ze bude treba pripomenout tvoje prasácké príspevky z minulosti. Doufám zes jeste nezapomnel jaké vulgární prasácké zvratky tvoje príspevky obsahovaly.
Avatar - rokyta.p
22. 8. 2015 19:58
Re: Blahopřeji Škodě. Úspěch je zasloužený.
Škoda jede :-! a to je dobře. Mi se teď ty modely taky líbí.