Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Základní McLaren se bude jmenovat Sport Series (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
McLaren zahajuje známou hru na odhalování a v případě očekávané novinky začíná uvedením jejího jména.

McLaren oficiálně potvrdil, že jeho nejnovější model, o němž se doposud hovořilo a psalo pod jeho interním označením P13, bude představen pod jménem Sport Series.

Premiéra této novinky je plánována na druhé čtvrtletí roku 2015 a v nabídce své značky se tento model zařadí pod aktuální supersport McLaren 650S a hypersport P1.

McLaren si hodlá připravit půdu pro představení svého nového modelu prostřednictvím kampaně složené z třinácti kapitol. V nich přitom vůbec nemusí figurovat samotný automobil nebo jeho části. Zaměřeny totiž mají být na okamžiky z historie, které doslova změnily vnímání světa.

Prvním z kapitol této kampaně proto v krátkém videu připomíná, že lidé velmi dlouho věřili, že všechny labutě jsou bílé. Zlom nastal až v roce 1697, kdy holandští průzkumníci objevili černé labutě v západní Austrálii. Tento objev, je tak jedním z těch, které dokazují, že ne všechny věci jsou vždy tak, jak si myslíme.

McLaren pak svůj Sport Series přirovnává právě k černým labutím a je přesvědčen, že právě tento model bude představovat zásadní zlom ve své kategorii sportovních vozů.

K samotnému vozu přitom britská značka uvádí jen to, že bude vycházet z knot-how a techniky dosavadních modelů a bude spojovat šasi z uhlíkových vláken z vidlicovým osmiválcem uloženým před zadní nápravou.

Podle neoficiálních informací má Sport Series využívat dvěma turby přeplňovaný V8 3,8 l z modelu 650S, který bude naladěn na výkon okolo 368 kW (500 k) a jeho cena se má pohybovat kolem 130 tisíc euro.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)