Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva: Alfa Romeo 156 Crosswagon 4x4 - Do bahna v lodičkách

Ladislav Čermák
Diskuze (15)
Další velké stylové kombi postavila na zvýšený podvozek s permanentním pohonem všech kol Alfa Romeo. (doplněno o 2 plakáty)

Úspěch Audi Allroad nedá spát ostatním výrobcům, mířícím mezi elitu. Další, kdo svoje velké stylové kombi postavil na zvýšený podvozek s permanentním pohonem všech kol, je Alfa Romeo. Italové nenechali nic náhodě a jako základ vzali to nejlepší, co mají k dispozici. Nádherné kombi Sportwagon vyšlechtili několika „terénními“ doplňky, přidali výrazné hliníkové střešní nosiče a podvozek s prahy ochránili masivními kusy lehkých kovů. Funkčním šperkem jsou krásné 17“ disky, obuté do celoročních pneumatik 225/55 R17.

I interiér doznal změn – jinému zaměření odpovídají nové čalounící materiály a koberce, stejně jako přepracovaná přístrojová deska a kompas, integrovaný ve vnitřním zpětném zrcátku – tedy v zorném poli řidiče.

Uznání zaslouží i konstrukce pojezdu, zvýšeného proti standardu o 6 cm. Tvůrci odolali lákání snadno dostupných připojitelných pohonů zadních kol a řídili se rčením, že jedinou jistotou je pořádný kus oceli. Proto pod podlahou najdeme tři plnohodnotné diferenciály, z toho mezinápravový Torsen C, a tedy permanentní pohon všech kol, podpořený trakčním a stabilizačním systémem a zesílenou brzdovou soustavou s elektronickou distribucí brzdné síly.

I pohonná jednotka patří k tomu nejlepšímu, co v nabídce italské prestižní automobilky najdeme – šestnáctiventilový Common-Rail druhé generace 1,9JTD Multijet, ženoucí celé soustrojí přes šestistupňovou ručně řazenou převodovku silou 110 kW a 305 Nm.

Na první exempláře v autosalonech se můžeme těšit v polovině letošního roku, cena ani žádné další bližší údaje zatím známé nejsou. Přejeme novince úspěšný boj s konkurencí a lepší kvalitu pohonného ústrojí, než jakou disponovaly nechvalně proslulé Alfy 33 4x4.

Zde si můžete stáhnout plakáty Alfy Romeo 156 Crosswagon 4x4.

Ladislav Čermák
Diskuze (15)