Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Británii na parkovišti shořelo 1.400 aut! Co za tím vězí?

David Bureš
Diskuze (3)
Při hrozivém požáru na jednom parkovišti v Liverpoolu se kupodivu nikomu nic vážného nestalo. Hasiči však museli zachraňovat několik psů, které jejich majitelé nechali ve svých vozech.

Obyvatelé Liverpoolu tuto neděli zažili děsivou scénu. V jednom z tamějších parkovacích domů vypukl obří požár, během něhož bylo podle odhadů hasičů zničeno na 1.400 automobilů! Parkoviště totiž bylo plné kvůli několikadenní koňské přehlídce, která probíhala v blízké aréně.

Vyšetřovatelé odhadují, že požár vypukl v neděli kolem 16:30 tamějšího času. Na vině je podle všeho zaparkovaný Land Rover Discovery, jehož motorový prostor začal najednou hořet. Šéf místních hasičů Dan Stephens naznačuje, že automobil vzplanul kvůli nějaké závadě. Nezdá se, že by ho někdo úmyslně zapálil.

Oheň se z druhého patra následně rozšířil i do dalších podlaží parkoviště. Rychlému šíření ohně napomohlo i to, že parkoviště nebylo vybaveno vlastním hasicím systémem s rozprašovači, který je dnes běžnou součástí budov. Žár byl dokonce tak vysoký, že hasiči neměli dostatek vody k hašení. K uhašení tak došlo až druhý den, v pondělí v 17:46.

„Bylo to děsivé, slyšeli jsme, jak autům žárem praskají skla,“ říká Kevin Booth, který měl na místě zaparkovaný svůj Fiat 500X. Někteří lidé přitom podle jeho slov nedbali na obří dým a plameny a čekali, až bude požár uhašen, aby si svá auta mohli vyzvednout. Takových šťastlivců ale moc nebylo, jelikož ušetřeno bylo jen pár zaparkovaných vozů na střeše parkovacího domu nebo v některých jeho odlehlejších koutech.

Zásahu se zúčastnilo hned 12 hasičských vozidel a 85 hasičů, kteří byli na místě osm minut po nahlášení požáru. Během zásahu ale museli čekat na dodávku dalších dvou velkoobjemových čerpadel, které bylo potřeba dovézt z okolních hasičských centrál.

Navzdory obřím škodám se při požáru nikomu nic vážného nestalo, záchranáři se jen postarali o pár lidí, kteří se trochu nadýchali kouře. Hasiči však museli zachránit šest psů, kteří jejich majitelé nechali ve svých zaparkovaných vozech.

David Bureš
Diskuze (3)
3. 1. 2018 17:05
A?
Co za tím tedy vězí? Mimo podezření. Který se nakonec nemusí potvrdit.
3. 1. 2018 16:19
Re: ?
Zvonku by ho olizovali plamene a zvnútra miláčikovia... ;-\
3. 1. 2018 10:04
?
..no to by som bol riadne * keby sa venovali psom a moje auticko olizovali plamene :-( :no: