Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

20 nejhorších aut podle Auto Bildu

David Bureš
Diskuze (62)
V žebříčku 20 nejhorších aut převažují malá a kompaktní auta, jsou tu ale také MPV.

Auto Bild sestavil žebříček 20 nejhorších aut. Ten vznikl na základě hodnocení samotných uživatelů. Podmínkou bylo, že motoristé o daném autě zveřejnili alespoň 20 uživatelských testů. Všechna auta z dvacítky nejhorších dosáhla průměrného hodnocení alespoň ve dvou oblastech.

Nejhorším autem se podle uživatelů stal Mercedes-Benz třídy A první generace. Z 22 uživatelských testů získal průměrné hodnocení 2,82. Uživatelé na autě ocenili interiér a variabilitu, kompaktní rozměry, ale i to, že je vůz ekonomický a pohodlný. Naopak mu vytkli nedbalé zpracování, náchylnost ke korozi (především v oblasti dveří), slabé motory a vysokou pořizovací cenu spolu s vysokými servisními náklady.

Druhá generace Áčka skončila patnáctá, stejné hodnocení získalo i Béčko. Na obou uživatelé vychválili pohodlný vnitřek a kvalitní motory. Naopak jim vytkli rezavějící dveře. Lidem také vadí, že působí jako vozy pro penzisty.

Na druhé příčce skončil s průměrným skóre 2,67 Smart Fortwo první generace. Jeho plusy jsou snadné parkování, nízké náklady na provoz a zábava za volantem. Výhodou je také to, že se do něj vejdou i vysocí lidé. Jeden z uživatelů pak vyzdvihl to, že se do zavazadelníku vejde šest beden s pivem. Nevýhodami jsou vysoká pořizovací cena či vysoká spotřeba paliva. S autem se také hůře jezdí na dlouhé cesty.

Bronzový a tedy „třetí nejhorší automobil“ je dle Auto Bildu třetí generace VW Polo. Majitelé na něm vychvalují jeho jednoduchou techniku, agilitu a dobrou manévrovatelnost. Nevýhodou je koroze, horší převodovka a to, že ABS ani boční airbagy nebyly pro tento vůz dodávány standardně. V době jeho vzniku to však nebylo nic neobvyklého.

Čtvrtá generace Pola skončila pátá. Na něm se motoristům líbí ekonomický turbodiesel a komfortní sedadla, naopak jim vadí vysoké servisní náklady a problémy s elektronikou.

Čtvrtá byla Toyota Corolla deváté generace (prodávaná mezi lety 2002-2007). Uživatelé na ní ocenili poměr výkon-cena nebo spolehlivost, na druhou stranu jim vadily hlučné motory s nízkým točivým momentem a vysokou spotřebou paliva, nepohodlná přední sedadla a brzdy, které se rychle opotřebují.

Nejnovějším autem, které skončilo v desítce nejhůře hodnocených aut, je celkově osmý Fiat 500. Ten se podle motoristů může chlubit líbivým designem, kvalitním motorem a podvozkem, na druhou stranu je jeho nevýhodou velký poloměr otáčení, nepohodlné sedačky nebo horší komfort.

Největším automobilem v nejhorší desítce je pak první generace VW Sharan. Jeho výhodou je prostornost, variabilita a rozměrné dveře. Motoristům ale chybí boční posuvné dveře, navíc jim vadí slabší a hlučný turbodiesel či náchylnost ke korozi.

Z prodejně úspěšných aut zmiňme Ford Focus druhé generace, který skončil celkově dvanáctý. Motoristé chválí jeho design a spolehlivé motory, naopak odsuzují omezený výhled vzad, vysokou spotřebu benzinových agregátů, nedbalé zpracování a nevyhovující služby autorizovaných servisů.

Nejhorší automobily podle německého Auto Bildu
Poř.ModelPrůměrná známka
1.Mercedes-Benz třídy A (W168)2,82
2.Smart Fortwo (MC01)2,67
3.VW Polo III2,5
4.Toyota Corolla E1202,47
5.VW Polo IV2,44
6.Opel Corsa B2,42
7.Peugeot 2062,4
8.Fiat 5002,39
9.Opel Meriva A2,37
10.VW Sharan I2,36
11.Opel Corsa C2,36
12.Ford Focus II2,32
13.VW Caddy 2K2,3
14.Volvo S40/V40 (Typ V)2,27
15.Mercedes-Benz třídy A (W169)2,26
16.Mercedes-Benz třídy B (W245)2,26
17.VW Golf III2,26
18.Opel Vectra B2,26
19.Opel Zafira B2,26
20.Ford Galaxy I2,22

David Bureš
Diskuze (62)
3. 5. 2012 08:21
Evropa, převážně němec?
čím to, vždyť německé auta jsou tak spolehlivé.....
Avatar - Bristol
2. 5. 2012 20:36
Re: nejhorší...
VAZ byl nejlepší tak na sibiř...rusové ale trochu pozapoměli že auta jezdí i po městech a dálnicích... :yes:
Avatar - Bristol
2. 5. 2012 20:31
Re: 20 nejhorších??
právě proto to mám s otázníkem...tím značím že to má velmi malou vypovídající hodnotu...už jen proto že je hodnocen čtenáři autobild v německu...jistě to bude...respektive by to byl uplně jiný žebříček u nás(tam by dost možná úřadovali některé auta socialistické produkce), ve francii, itálii, usa či japonsku...a jiných automobilových velmocí...

PS. navíc když je to v německu člověk by čekal že němci budou nadevše vychvalovat svá domácí auta(obzvlášť pak svůj milovaný koncern VW) a naopak hanit ta francouzská, italská a jiná auta...proto je to pro mě tak trochu překvapením...to že vyhrál VW Passat současné generace samozřejmě překvapením není...3 mercedesy E v top 20 také ne
2. 5. 2012 14:42
Re: 20 nejhorších??
A jestlipak to nebude tí, kolik se těch frantíků a taliánů v Německu prodá? Pokud si někdo koupí v Německu taliána nebo francouze (kde jsou ty časy, kdy renault patřil k nejoblíbenějším autům v Německu....), tak ví do čeho jde a nebude si stěžovat. Jestli mezi třicítkou neprodávanějších aut v Německu jsou dva tři z dovozu + Oktávie s Fábií, tak se nedivme podobným žebříčkům.
Avatar - Ada je zase tady
1. 5. 2012 22:50
Re: Pro Véčkaře
Do garáže patří nějaký automobilový skvost. VW je auto na každodenní ježdění a patří před dům.