Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

5 let vězení za vytlačení řidičky mimo dálnici D1

Ondřej Láník
Diskuze (358)
Luboš Lacina, řidič, který letos v březnu vytěsnil řidičku mimo dálnici, byl odsouzen za pokus o těžké ublížení na zdraví.

S agresivitou za volantem se na našich silnicích setkáváme denně, ale jen výjimečně ji lze zpětně prokázat, a tedy i stíhat. Mimořádně nebezpečné jednání, ke kterému došlo na konci minulé zimy, se dostalo až před soud, hlavně díky tomu, že celou událost zachytila bezpečnostní kamera dálničního informačního systému.

Šestadvacetiletá řidička Mazdy předjížděla na 24. kilometru dálnice D1 kamion. Během předjíždění ji dojel řidič Škody Superb, který si chtěl uvolnit cestu levým pruhem blikáním a troubením. Po tom, co řidička dokončila předjížděcí manévr a zařadila se do pravého pruhu před kamion, došlo ke kontaktu Superbu s Mazdou, který dnes soudce vyhodnotil jako záměrný.

Podle znalců se Mazda pohybovala v okamžiku opuštění komunikace rychlostí 105-129 km/h. Než se vozidlo zastavilo, převrátilo se několikrát přes střechu. Posádka vyvázla pouze s lehkými odřeninami, ale řidička se od nehody bojí řízení motorového vozidla.

Podle státního zástupce Tomáše Milce nelze tento čin vysvětlit jinak, než jako úmyslné najetí. Řidič si podle něj musel si být vědom toho, že vyjetí auta z dálnice při rychlosti nad 100 km/h může mít na posádku závažné následky.

Obhajoba řidiče byla postavena na tom, že šlo o nezvládnutý předjížděcí manévr, že správně neodhadl vzdálenost od předjížděného auta. "Můj klient nepopírá, že k nehodě došlo jeho chybou, že ji zavinil a že poškozená neměla žádnou šanci jí zabránit. Absentuje tu ale úmysl, a to jak přímý, tak nepřímý," řekl Lacinův obhájce.

Luboš Lacina byl dnes Středočeským krajským soudem odsouzen k pěti letům vězení a k sedmiletému zákazu řízení automobilu. Proti rozsudku se Lacinův právník na místě odvolal.

{videoplayer link="http://www.youtube.com/v/OmQE3d6lK0M?fs=1&hl=cs_CZ" style="auto"}

Ondřej Láník
Diskuze (358)
9. 11. 2011 14:34
Re: socialistická spravedlnost
Ne lidé co mají fábii nejsou socky ale jsou hloupí protože dát takové peníze za takoví bastl může jen idiot... :-) a co se týče případu Lacina, byl mediálně vykonstruovaný a ovečky jako seš třeba ty se mohou posr.. :-)
25. 11. 2010 11:09
Re: Superb
Incident se stal 24. května ráno v Místecké ulici v Ostravě. Řidič chtěl svým passatem objet kolonu stojících vozů odstavný pruhem, což se mu ale nepovedlo, jelikož v pruhu stál nákladní mercedes.

Řidič vystoupil z auta a vulgárními výhrůžkami se domáhal místa pro projetí. Vzhledem k situaci na silnici se muži posádka nákladního vozu snažila vysvětlit, že to není možné.

„Podezřelý pak měl udeřit muže z mercedesu železnou tyčí, načež měl udeřit také do skla dveří auta. Při útoku se rozbilo okno a rám u dveří auta. Útočník pak z místa incidentu odjel,“ řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Proč asi zmiňujou toho Passata ?? :-)
24. 11. 2010 13:33
Re: Pohled z druhé strany
Podle mě je nespravedlivé, že se prasárny na silnicích trestají právě podle skutečných následků, o kterých nerozhoduje míra provinění nebo porušení předpisů, ale jen štěstí nebo smůla. Argument, že se nic nestalo, je úplně mimo. Třeba blbec, který předjíždí na plné čáře v nepřehledném úseku, a má štěstí, že v protisměru zrovna nic nejelo, si zaslouží úplně stejný trest (třeba za obecné ohrožení) jako ten, kdo při tom zabije celou rodinu.
Avatar - skejpa
24. 11. 2010 11:24
hodte si kamenem
Jen si hodte. Protoze pro me je to moc prisny. Na to, ze se nikomu nic nestalo je to fakt mazec. Je to sice *, udelal velkou chybu ale kdyz se podivam, za co se odsuzuje na 5 let do basy, tak je tohle opravdu divny.
To cim si prosel ted uz ho tak poznamena, ze by takovou blbost nikdy neudelal. Takze 5 let je podle me fakt moc.
24. 11. 2010 07:59
Re: Pohled z druhé strany
Nerikej mi co mam delat.
Ja nepisu, ze ho nekdo lituje, ptam se: Mame ho snad litovat?
Bud si klidne urazeny, ja si nejsem jisty, jestli bych toho sam pobral dost na to, abych mohl soudit lidi.
Jestli bych dokazal nepodlehnout tlakum a objektivne posoudit tech par vterin a na jejich zaklade nekomu zmenit cely zbytek zivota.
Ale jak uz jsem psal - Lacina to jako clovek projel na cele care.