Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

640 koní a pohon zadních kol. Lamborghini představuje Huracán Tecnica

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Lamborghini se chlubí novou verzí modelu Huracán. Jmenuje se Tecnica a majitele má potěšit jak na silnici, tak na okruhu.

Jde tedy o provedení, které se nachází někde mezi standardním Huracánem Evo a ostrým STO. Výkon odpovídá té sportovnější variantě, tedy STO: atmosféricky plněný vidlicový desetiválec o objemu 5,2 litru tedy poskytuje 640 koní (470 kW) a také dává 565 Nm. Motor v Evu má 610 koní a 560 Nm.

Lamborghini dále v souvislosti se silnější V10 zmiňuje zajímavější zvuk. Huracán Tecnica bude k mání výhradně s pohonem zadních kol, který doplňuje systém natáčení zadní nápravy. Motor je kombinován se sedmistupňovou automatickou  dvouspojkovou převodovkou. Huracán Evo zrychluje z klidu na stovku za 3,2 sekundy, maximální rychlost výrobce neprozradil.

Zato zdůrazňuje, že udělal spoustu práce pro to, aby vůz skvěle fungoval i na okruzích. Supersport je vybaven karbon-keramickými brzdami a díky použití odlehčených dílů je také lehčí. Jde například o karbonový kryt motoru či nové dveřní panely. Tecnica váží 1379 kilogramů, zadokolkové Evo 1389 kg. Zas tak velký rozdíl to tedy není.

V Lamborghini se dále zaměřili na aerodynamiku: Tecnica údajně nabízí o 35 procent lepší přítlak na zadní nápravě, současně se však inženýrům povedlo o 20 procent snížit aerodynamický odpor. Bavíme se opět o srovnání s provedením Evo RWD.

Italská automobilka plánuje, že první exempláře Huracánu Tecnica zákazníkům dodá ještě v letošním ruce. Cenu však neprozradila.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Dinar
13. 4. 2022 10:51
Tak tohle
už bude chtít hodně odvážného řidiče, přes 600 koní na zadku, váha malého hatchbacku... :yes: