Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Acura RD-X - novinka pro Detroit

Libor Zezulka
Diskuze (0)
Acura představí na autosalonu v Detroitu studii malého kupé kategorie SUV.

Zatímco si Honda do Detroitu přiveze studii velkého SUV Pilot, její americká sestra Acura tamtéž chystá vyrukovat s terénním kupé, pojmenovaným RD-X. To bude mít s největší pravděpodobností podvozek modelu CR-V, bude však určeno pouze pro dvě osoby, přičemž vzadu bude možné nouzově převézt ještě další dva pasažéry.

Sportovně-užitkové kupé RD-X bude určeno nejen pro městský, ale i silniční a mimosilniční provoz, stejně jako koncepty Seat Salsa Emoción, Toyota RSC a řada dalších. Acura s pohonem všech kol bude osazena hybridním ústrojím, které bude tvořit zatím blíže neurčený, ale každopádně ostře nabroušený motor i-VTEC a elektromotor IMA (Integrated Motor Assist). Tato kombinace zaručí dostatek výkonu a točivého momentu, a zároveň velmi nízkou spotřebu.

Agresivně střižená karoserie je bohatě prosklena, což zaručí dobrý výhled z vozidla, specialitou RD-X jsou pak zadní dveře, které se otevírají posouváním do stran.

Bližší informace o tomto voze budou k dispozici již za čtyři dny, v době otevření bran detroitské výstavy. Acura RD-X však již nyní nasvědčuje tomu, že automobilka přemýšlí o vstupu na dosud nezaložený trh kupátek do lehkého terénu. Může však jít i o náznak toho, že bude mít zanedlouho Honda CR-V stejně velkého sourozence s logem Acura.

Libor Zezulka
Diskuze (0)