Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

ADAC: Nejlepší pumpa v Evropě je na D1

Diskuze (5)
Čerpací stanice Kozlov-Černá Studánka získala v celoevropském srovnání německého autoklubu první místo.

Dálniční čerpací stanice, to není jen místo pro doplnění paliva. Motoristé si postupem času zvykli na celou paletu služeb od toalet přes prodej nápojů, jídla a tiskovin až po bufet nebo restauraci. V praxi tak lze cestovat napříč celou Evropou pouze s platební kartou nebo dostatečně plnou peněženkou.

A právě ceny jsou problémem německých čerpacích stanic. Ve srovnání 77 stanic z 11 zemí, které provedl německý autoklub ADAC a partnerské kluby, vyšly jako ty nejkvalitnější. Za dobré služby ale musí motoristé hodně platit.

To česká stanice značky Unicorn v lokalitě Kozlov-Černá Studánka (na D1 u Jihlavy ve směru na Brno) snese kvalitou služeb srovnání s těmi německými. K čistým toaletám, dobře zásobenému obchodu a bezbariérovému přístupu přidává přiměřené ceny, WC zdarma a dobře viditelný panel s cenami paliva.

V Německu jsou již motoristé zvyklí za použití toalety platit poměrně vysokou cenu. Z 12 testovaných německých stanic jich 11 využívá koncept Sanifair. Za platbu 0,70 euro klient dostane vysoký standard čistoty a vybavení, ze svých peněz ale uvidí nanejvýš 0,50 euro, pokud nakoupí v obchodě a při platbě předloží kupon z toalet.

Z německých stanic byla nejlépe ohodnocena Aichen na dálnici A8 ve směru Mnichov-Stuttgart. Doporučení naopak nezískaly stanice Tecklenburger Land Ost na A1 (Münster-Brémy) a Holzkirchen Nord na A8 (Salzburg-Mnichov).

Celoevropsky má nejnižší úroveň nizozemská stanice De Buunderkamp na dálnici A12 mezi Utrechtem a Arnhemem.

Diskuze (5)
12. 5. 2011 19:59
Re: Nechápu placený záchod...
Čo je na tom k nepochopeniu? Ja keď som na nemeckých diaľniciach a odstavím na benzínke kde je Sanifair, tak som len rád, pretože viem, že bude všetko dokonale čisté. A keď si kúpiš nejaké kafe, alebo zaplatíš za benzín, tak ťa výjde len na 0,20 € a to zas nie je tak veľa. Ja si za ten pocit, že niekde na verejnom hajzliku nechytím nejaký humus kľudne zaplatím...
12. 5. 2011 17:18
Re: Nechápu placený záchod...
no pak to konci tim, ze spousta lidi se jim jde vy..cat za benzinku, kdys to zvladnou bezplatne ceske benzinky, nevidim dovod proc by to nemohli zvladnout i ty nemecke (a v dalsich statech kde to maj zpoplatnene)

na jedne Nemecke Shellce jsem zaregistroval v zachodech oproti treba te v na D11 pred Praglem jedinej rozdil, ze jsem musel zaplatit a projit turniketem
12. 5. 2011 13:36
Re: Nechápu placený záchod...
Predstav si ze mas benzinku a kazdu pol hodinu Ti tam zastavi autobus so 40 ludmi, ktori Ti 20 minut okupuju WC a ledva si niekto nieco kupi. Odfrcia prec a pride druhy bus turistov...
Avatar - JFK
12. 5. 2011 13:27
to jste se probrali teprve teď?
tahle fraška s Unicornem proběhla všema médiama už před měsícem
12. 5. 2011 10:01
Nechápu placený záchod...
... většina lidí jim tam nechá nemalou částku na palivo a oni si troufnou ještě chtít zaplatit za WC... za chvíli budu muset v pivnici platit za každé vyčůrání... 8-s :no: